På Coop Byggmix så har vi fått lov til å snakke med Seline Andreassen fra Sola ungdomsskole om hvordan jobbuken hennes har gått så langt.

Hvordan er det å ha jobbuke?

– Det er veldig gøy, det er gøy fordi det er annerledes en vanlig skole, at jeg får være aktiv og slipper å sitte nesten hele dagen og du lærer mye nytt.

Hvorfor valgte du å jobbe her på Coop Byggmix?

– Egentlig så hadde jeg tenkt å jobbe i militæret å ha jobbuken min der og jeg fikk plass og, men på grunn av korona så fikk jeg ikke lov, men jeg endte opp her fordi pappa jobbet på et sånt sted når han var på min alder så han syntes det var veldig stas at jeg skulle jobbe her.

Hvordan er det å jobbe her og er det noe du syns er ekstra gøy?

– Det er veldig gøy å jobbe her fordi du får gjøre mye forskjellig for eksempel så kan du blande maling, rydde i hyller, skjære planker og du kan hjelpe kunder. Og du får sånne pakker fra posten her som du må skanne å sende, så det har jeg blitt veldig god på. Men min favoritt oppgave er nok å blande maling og se hvilken farger som passer til hverandre og jobbe med interiør det syns jeg er veldig spennende.

Har du lært noe nytt her?

– Ja, jeg har lært mye om maling, så den kunnskapen kan jeg bruke når jeg kommer tilbake på skolen i «kunst & håndtverken» og kanskje få litt bedre karakter. Jeg har og lært meg hvordan skanne maskinen funker, og lært meg å bruke kassen, det er en sånn skikkelig gammeldags og komplisert kasse som du må trykke på tusen knapper på for å bruke.

Ville du ha kommet tilbake og jobbe her?

– Jeg har veldig lyst på sommerjobb her, fordi nå har jeg kommet inn i det å lært meg ting her i butikken, så det er nok ikke noe jeg vil jobbe med i fremtiden når jeg blir eldre, men det er en bra ungdom jobb. At du får arbeidstrening og kundeservice at du snakker med folk og er sosial.