Fredrik Flood-Engebretsen kjørte sammen med Tord Raugstad inn til seier under helgens totimers løp på Varna banen utenfor Moss.

Enduro løpet, «JP Racing 2-timeren» markerer avslutningen på gokart sesongen. Her kjører man på lag hvor to og to førere deler på samme gokart. Med depotstopp, bensinfylling og reparasjoner underveis byr det på en skikkelig utfordring for førere og mekanikere, laget med flest antall runder etter 2-timers kjøring stikker av med seieren, forteller faren, Kjetil Flood-Engebretsen.

– Fredrik og klubbkamerat Tord meldte seg på i klassen Mini; dette er en klasse opp i forhold til klassen Fredrik vanligvis kjører, og som minstemann i Mini klassen må han kjøre mot førere som er flere år eldre enn han selv. Tord er en erfaren fører i klassen Mini, og sammen representerte de Vestlandet under helgens stevne, forteller faren.

Med hele elleve lag fra hele Norge på startstreken var det duket for en durabelig fight, Fredrik klokket inn til bestetid under treningen og fikk dermed starte i Pole Position til selve løpet. Med mange eldre og mer erfarne førere bak seg på startstreken var det en spent gjeng som gjorde seg klar til løpskjøring, og for en dramatikk det skulle bli.

– Like før førerne skal sendes ut på banen oppdager vi på karten til Fredrik at en av to klemmer som skal holde frontspoileren har knekt av, og i all hast prøver vi å få tak i ny klemme uten hell. Men han måtte starte løpet, sier faren.

Gikk tom for bensin i sluttspurten

Fra Pole Position får han en kjempestart og ligger i tet med konkurrentene halsende bak. Planen er at Fredrik skal kjøre hele den første timen i strekk, før han tar et depotstopp, fyller bensin og bytter fører. Konkurrentene sliter med å holde det høye tempoet til Fredrik og en etter en blir de hengende lenger og lenger bak. Når den første timen har passert er det tid for depotstopp, nærmeste lag ligger da kun fem sekunder bak niåringen fra Hålandsmarka.

– Vi fyller bensin, gjør noen kjappe endringer på karten så den skal passe Tord, monterer ny klemme til frontspoiler og får sendt Tord ut på banen, forteller Flood-Engebretsen.

Tord kjører jevne og raske runder uten å ta store sjanser. Plutselig mister fører på lag 2 kontroll over karten og drar av banen. Tord får dermed en stor luke han kan kontrollere i front.

Dobbel heder og ære

– Kun få minutter igjen av løpet, og vi begynner virkelig å se målstreken i sikte, men da begynner Tord å vise tegn på at han må i depot, uten at vi vet hvorfor. Med bare tre minutter til mål svinger han inn i depot, han er gått tom for bensin. Motoren har gått på bensindamp de siste rundene, og superkjapt hiver vi oss rundt og fyller på en skvett som skal holde motoren i gang de siste minuttene, forteller Flood-Engebretsen om den dramatiske innspurten.

Tre minutter senere kan teamet puste lettet ut. Tord krysser mållinjen som førstemann og sammen med Fredrik er de vinnerne av JP Racing 2-timeren.

– Ekstra imponerende er det at gutta også stakk av med hovedpremien. Det er en premie som kun blir delt ut om man klarer et visst antall runder satt før løpet starter. Om ingen oppnår kravet er det ingen som får premien. Det var nå fem år siden sist et lag har fått utdelt hovedpremien, så det var to stolte gutter som kunne motta heder og ære for vel gjennomført race, forteller faren.