Torsdag klokken 16 starter Monstertorsdag i Solakrossen; det første av sitt slag. Mens butikker og restauranter holder åpent er politikere samlet til valgkamp på rådhusplassen.

Hit kommer også ingen ringere enn June Kommune (Jan Rune Holdhus). June Kommune har nemlig startet Stiligt Folkeparti for anledningen med slagordet «Alt er gratis – så lenge noen andre betaler for det». Dette partiet med leppestiftlogo kan fort bli en knallhardt konkurrent for en dag.

June Kommune vil fra klokken 18:00 skape liv og politisk røre utenfor rådhuset. Foruten det politiske torget deltar 25 butikker og næringsdrivende på Monstertorsdag.

– Monstertorsdag handler om at solabuen skal bli kjent med sentrum, butikkene og folkene som jobber der, sier initiativtaker og gårdeier Galleriet Sola, Per Inge Hamre.

Monstertorsdag varer fra kl. 16 til kl. 22 og retter seg mot det voksne publikum.

– Konseptet skal tilhøre Solakrossen fordi det er den vi ønsker å få skape liv og handel. Ringvirkningene er at det også blir liv i resten av sentrum. Skal vi noen gang få til en gågate, må vi begynne å jobbe med å få litt aktivitet i gaten.