Gå til sidens hovedinnhold

Samler familier til onsdagsmoro i Sola kirke

– Dette skal være for absolutt alle, og det er helt gratis, forteller Siw Grov.

Det er onsdag, og klokken er 17:30. Inne i lokalene i Sola kirke er det allerede kommet flere barn som nå er i sving med lekeklosser, biler og rockeringer. På scenen leker tre jenter superstjerner og synger av full hals i mikrofonen. Foreldrene holder seg litt på avstand og ser barna finner hverandre i leken.

Turid Tjora lager toast på kjøkkenet slik at de som vil kan få kveldsmat. Siw Grov lager hinderløype med ringer, tunnel, bord, hoppetau og et fotballmål. Barna følger etter mens de hopper, kryper og balanserer seg frem mot målet.

– Det er veldig kjekt å kunne samle familier, og dette håper vi virkelig blir populært, sier Grov.

Hun er en av flere frivillige som står bak familietilbudet «Onsdagsmorro». Det skjer i Sola kirke hver eneste onsdag, utenom skoleferiene. Alle barn og voksne er velkomne. Det er gratis, det er kun kveldsmaten som koster penger, og her er det aktiviteter både for dem som vil sitte litt i ro og for dem som vil være så aktive som de bare kan.

Noe for alle

– Det er et lavterskeltilbud. Det er ingen påmelding, så det er bare å komme. Vi håper at dette blir kjempepopulært, sier Siw Grov.

Sammen med Turid Tjora, Else Tjora, Laila Bergo og Elin Sande Torkildsen sørger hun for at det er ulike ting barna kan foreta seg. Her er sang og dans, spill, tegning, leker, form og farge, lesing og fysisk aktivitet.

– Vi kommer til å ha ulike opplegg som passer både små barn og litt større barn, forteller Siw Grov, som selv står for de fysiske aktivitetene som ballspill, hinderløyper og andre leker.

«Onsdagsmorro» pågår hver onsdag mellom 17:30 og 19:00.

Kommentarer til denne saken