– Jeg hadde lenge lyst til å turne for Sola. Anlegget her er kjempeflott, forteller Magne Volden (17).

Han har bakgrunn fra flere klubber, men er nå en del av Sola turn. Sammen med klubbkamerat Johann Bråten er han en del av seniorene på det norske landslaget innen troppsgymnastikk.

I midten av september ble EM i teamgym arrangert i Luxembourg, og på det norske landslaget er det flere fra Sola turn. To av dem deltar på seniornivå, mens fem av dem er juniorer. For Magne Volden var det ikke en selvfølge at han ville kunne være med.

– Jeg fikk en låsning i ryggen som jeg slet med. Det ble omtrent daglige besøk hos fysioterapeut og kiropraktor. Heldigvis ordnet det seg i tide, sier han.

Kameratene Jonas Berg Nilssen (16), Elias Ulsnes (17) og John Kristoffer Kristiansen (16) er blant solaturnerne på juniorlandslaget. De er alle fra Stavanger, men har funnet seg godt til rette i klubben i Åsenvegen med trener Michael Fram Jensen Vu. Mange landslagssamlinger er det blitt på de unge talentene.

– Disse er hovedsakelig på Østlandet. Her må man vise at man er god nok til en plass på landslaget. Deretter er det kontrollsamlinger som blir som en selektering, forteller Volden.

Thomas Solberg er også en del av gruppen fra Sola. Det samme er Thomas Riska, som dessverre skadet akillessenen på siste trening før endelig uttak.

En opplevelse

Deltakelsen i EM var en opplevelse for gjengen fra Sola turn.

– Det er jo noen av verdens beste som deltar, og dette er mye større enn hva vi er vant til, sier Jonas Berg Nilssen. Danskene kom til mesterskapet som store favoritter i alle klassene.

Gjennom samlinger og konkurranser kjenner de etter hvert mange turnere i hele landet.

– Det er samholdet som er det desidert viktigste. Det er ikke like kjekt på trening dersom det mangler noen, sier Magne Volden.

Under EM sikret det norske landslaget seg sølv for senior menn og bronse for junior menn. Det ble også fjerdeplass både for senior mix og junior mix.

John Kristoffer Kristiansen og Michael Fram Jensen Vu endte opp med bronse rundt halsen.