Fra i dag er buss blitt billigere for ungdom

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

13. juni trer nye billettsatser i kraft for ungdom mellom 15 og 21 år. Samtidig heves øvre aldersgrense for barnerabatt, og flere havner under kategorien student.

DEL

Fra og med torsdag vil alle som er seks år til og med 17 år få barnerabatt når de reiser med Kolumbus. Samtidig vil alle elever ved videregående skoler, inkludert voksne som får videregående opplæring, få studentrabatt. Det samme gjelder for fremmedspråklige elever under 32 år som tar Norsk med samfunnskunnskap og norske utenlandsstudenter.

Dette opplyser Kolumbus i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Hittil har ungdom reist billig med ungdomsbilletten som har kostet 299 kroner for 30 dager. Skulle de reise i kortere perioder har de måttet betale voksenpris på enkelt-, 24-timers og 7-dagersbilletter opplyser selskapet. Med den nye ordningen får ungdommen student- eller barnerabatt som gir halv pris på voksenpris også på billetter under 30 dager.

Rabattene gjelder enten du reiser med buss, lokaltog eller hurtigbåten som går til Byøyene og Hommersåk.

· Alle fra og med 6 år til og med 17 år får barnerabatt
· Alle elever ved videregående skoler, inkludert voksne som får videregående opplæring, får studentrabatt
· Fremmedspråklige elever under 32 år som tar «Norsk med samfunnskunnskap» og norske utenlandsstudenter får også studentrabatt

Fram til nå har det vært billig for ungdom å reise mye av gangen med ungdomsbilletten til 299 kroner for 30 dager. Men skulle ungdom reise i en kortere periode enn 30 dager, måtte de før betale voksenpris på enkelt-, 24-timers og 7-dagersbilletter. Nå får de enten student- eller barnerabatt, som gir halv pris av voksenpris.

Rabattene gjelder på buss, lokaltog og hurtigbåten til byøyene og Hommersåk. I tillegg blir Etne med i takstsone Haugalandet fra samme dato, avslutter Kolumbus.


Artikkeltags