Gå til sidens hovedinnhold

Roser samholdet i a-laget: – Vi har ikke mistet en eneste spiller som følge av pandemien

Sola FK-trener Øystein Elvestad forteller om et krevende år, men også om et sterkt samhold i spillergruppen.

A-lag spillerne til Sola FK er blant dem som verken har fått spille seriekamp, spille treningskamp, eller trene med kontakt siden restriksjonene først ble innført 12. mars i fjor. Fredag fikk samarbeidspartnerne til fotballklubben en oppdatering av a-lags trener Øystein Elvestad.

– Det har vært et krevende år der mange har tenkt tanken om å slutte. Men ingen har gjort det som følge av korona. Vi har ikke mistet en eneste spiller som følge av pandemien, sier han.

Elvestad og trenerteamet bak a-laget har jobbet målrettet med å motivere og klargjøre spillerne mens dato for mulig sesongstart og lettelser på restriksjoner stadig er blitt skjøvet frem i tid.

– Det er vanskelig når man ikke vet og ikke har en dato. Vi har hatt mange samtaler med spillerne gjennom hele perioden, både i gruppen og én-til-én. Vi har fortsatt mål om å rykke opp til PostNord-ligaen, og det er hva vi jobber for, sier han.

I form

Sist tellende kamp for Sola var bortekampen mot Stjørdals-Blink i oktober 2019. Etter det historiske opprykket året før til 2. divisjon måtte Sola igjen rykke ned til Norsk Tipping-ligaen. Men laget kjente ikke på nederlaget lenge.

– Få timer etter kampen var det ut for å kunngjøre at målet for neste sesong er direkte opprykk. Det var viktig å si med én gang, og det motiverte. Det er fortsatt målet vårt, sier han.

17. juni avgjør regjeringen om seniorene på a-laget skal få spille kamper igjen. Da er det planlagt treningskamp mot Vidar 19. juni. Blir det en åpning for kamp skal Sola også møte Staal Jørpeland til treningskamp 25. juni før spillerne tar ferie.

– Vi satser nå på sesongstart i august, og det blir et rotterace. Vi har i alle fall gjort alt for å være i form og klar for opprykk, sier Øystein Elvestad.

Kommentarer til denne saken