Gå til sidens hovedinnhold

Risavika er blitt Vestlandets største godshavn. Hvordan havnen skal utvikles videre er tema under årets Risavikadagen

22. oktober samles næringsliv og politikere på Solastranden Gård for å diskutere fremtiden til Risavika.

De siste tjue årene er Risavika blitt utviklet til Vestlandets største godshavn. Med både nord- og sørsiden er aktiviteten betydelig, og det er blitt en stor arbeidsplass for mange i regionen. Nå skal havneområdet vokse videre, og under Risavikadagen skal det diskuteres hvordan.

En av dem som deltar er ordfører Tom Henning Slethei, som skal snakke om hva Risavika betyr for Sola og Nord-Jæren. Som ordfører sitter han i styringsgruppen for Bymiljøpakken og har kjempet for Transportkorridor Vest; bompengeprosjektet som har enorm betydning for næringslivet i havnen.

Blant foredragsholderne er også kommunedirektør Knut Underbakke, konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik, administrerende direktør i Westport, Kurt Ommundsen, Hilde Frøyland og Åsta Vaaland Veen fra Stavangerregionen Havn og Tor Erik Hansen fra Sola Historielag.

Årlig samling

Tema for samlingen er hvordan man sørge for at utviklingen i havnen fortsetter de neste 20 årene. Og hva må til for at Risavika forblir en godshavn som sikrer arbeidsplasser og verdiskapning for regionen?

Risavikadagen er en årlig samling der representanter fra næringsliv og politikk/forvaltning møtes. Som i fjor skjer det på Solastranden Gård, og det er Næringsforeningen i stavangerregionen i samarbeid med Sparebanken Vest som er arrangør.

Kommentarer til denne saken