Restriksjonene fortsetter til etter påske: - Vi er nødt til å fortsette å kjempe mot viruset for å verne om dem vi er glade i

Statsminister Erna Solberg orienterte i dag at restriksjonene i samfunnet for å redusere smitte må fortsette også til over påske.

DEL

- Vi kan ennå ikke si om alle tiltakene vi har satt i gang har hatt den fulle effekten. Men beregningene viser at tiltakene vi har gjort var de riktige. Hadde vi ikke gjort denne dugnaden ville langt flere bli smittet, sier statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse.

Hun forteller at restriksjonene med stengte skoler, barnehager, treningsanlegg, tannklinikker og så videre vil fortsette til over påske.

- Samtidig rigger vi oss for at vi ikke lykkes ved at sykehusene tilføres mer ressurser. Målet er at hver person kun smitter én person. Da vil vi vinne tid, sier statsministeren.

Hun benyttet samtidig anledningen til å takke helsepersonell.

- Det er tolv personer som er døde på grunn av viruset, og mine tanker går til de etterlatte. Mange kjemper nå for livet på sykehusene, og jeg vil takke helsepersonell for jobben de gjør med at disse skal vinne den kampen, sier hun.

Artikkeltags