Det skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

– Hendelsen i Oslo er alvorlig og etterforskes som en terrorhandling. Basert på informasjon fra PST og Oslo politidistrikt har vi derfor besluttet å innføre midlertidig bevæpning. Jeg ønsker å uttrykke stor medfølelse med de som er direkte berørt av det som har skjedd i Oslo, og alle de som nå føler på en frykt, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i meldingen.

I natt ble alle politidistrikter og særorgan varslet kort tid etter hendelsen i Oslo. Politidirektoratet følger situasjonen nøye og det pågår nå et etterretningssamarbeid mellom politiet og PST, opplyser direktoratet.

Regjeringen møter pressen

To personer er drept, ti er alvorlig skadd, og elleve er lettere skadd etter masseskytingen. En 42 år gammel mann er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.

Pride-paraden og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride er avlyst. Politidistriktene vil gjennom helgen vurdere sikkerheten knyttet til Pride-arrangementer andre steder i landet.

Regjeringen har varslet en pressekonferanse om angrepene klokken 15 lørdag. Denne holdes på Statsministerens kontor, og kan ses i videovinduet øverst.

I tillegg til statsminister Jonas Gahr Støre deltar justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) på pressekonferansen.