Så langt har Sola HK vært ubeseiret i sine første kamper i gruppespillet i europacupen. De spiller i gruppespillet for aller første gang i historien. Det er mye som nå er historisk for klubben, blant annet at Åsenhallen fredag kveld fungerte som bortebane da gultrøyene møtte ungarske Motherson Mosonmagyarovari. Returoppgjøret spilles i Stavanger idrettshall søndag.

Trener Steffen Stegavik sa til Solabladet før kampen det er en sterk motstander som er på besøk.

– Vi må være på vårt beste hvis vi skal ha en mulighet. Det er det beste laget i gruppen vi møter, så det er ikke for gitt av vinner dette, men vi har overrasket før, sier treneren med et glimt i øyet.

Det ble en strålende første omgang for bortelaget fra Sola, som gjorde det meste riktig og skaffet seg etter hvert et solid overtak over "vertene". Ungarerne, som foreløpig ligger på en andreplass i gruppen bak Sola, er i perioder utspilt av et solid og gnistrende Sola-lag som satte et pauseresultat på 10-17.

Beholdt roen - og ledelsen

Sola startet ikke like friskt i andre omgang, men Camilla Herrem setter omgangens første scoring. Motherson er på vei inn i kampen og har redusert Sola sitt overtak til 13-18 etter fem minutter. Trener Steffen Stegavik tar en tidlig time out, som så ut til å virke raskt. Sola har tettet igjen bak, og har grei kontroll på det som skjer på parketten. Keeperne Tonje Haug Lerstad og Amalie Frøland gjør begge viktige redninger som bidrar til at Sola holder ungarerne på en armlengdes avstand. Etter halvspilt omgang ledet Sola med sju mål.

Sola fortsatte å gjøre kloke valg utover i omgangen, og motstanderne klarte aldri å true den solide ledelsen som Herrem og hennes medspillere tviholdt på. Kristina Sirum Novak setter Solas aller siste scoring like før kampslutt, og det hele ender 25-31.