Gå til sidens hovedinnhold

Rådhuset stengt etter at en takplate falt ned

Verken publikum eller ansatte får oppholde seg i rådhuset.

Etter at en takplate løsnet og falt ned i 1. etasje i rådhuset får verken publikum eller ansatte nå lov til å oppholde seg i bygget i Sola sentrum.

Tirsdag ble det oppdaget at en takplate inne i et åpent kontorlandskap i byggets 1. etasje hadde falt ned. Det har også tidligere blitt observert løse takplater i bygget. Sola kommune bestemte tirsdag ettermiddag å stenge bygget midlertidig.

– Vi stenger rådhuset midlertidig ut av et føre-var-prinsipp. Sikkerheten til ansatte og besøkende kommer i første rekke, men vi håper å kunne ønske velkommen til Sola rådhus innen kort tid, sier Rune Venstraa, kommunalsjef samfunnsutvikling.

Tirsdag kveld jobber kommunen med å informere ansatte og andre som har avtaler i Sola rådhus onsdag. I løpet av onsdagen vil kommunen kunne gi et tydeligere tidsperspektiv på stengingen.

– Vi venter nå på at et byggefirma skal kartlegge tilstanden på de innvendige takene i hele bygget. Vi håper det blir en kortvarig stenging, men venter på konklusjon fra dem som skal kontrollere taket, sier Venstraa.

Kommentarer til denne saken