– Vi åpner nå opp med 50 prosent kapasitet frem til klokken 14, sa lufthavndirektør Anette Sigmundstad til Solabladet like før klokken 11.

Det er radarsystemene ved kontrollsentralene på Sola og Rygge det er feil ved. Disse sentralene styrer lufttrafikken i hele Sør-Norge.

– Det er fire fly som er berørt på Sola frem til klokken 11. Når vi nå får en viss kapasitet vil det nok bli en slot-regulering, men det er vanskelig å si hvordan det vil berøre trafikken hos oss, sier Sigmundstad.

Det var VG som første meldte om feilen ved det såkalte NATCOM NATC-systemet. Pressevakt Øystein Løwer i Avinor sa til VG klokken 10.20 at det var stans i alle avganger og ankomster på både Sola og Oslo lufthavn. Klokken 10.57 melder avisen at feilen er funnet.

– Innkomne fly omdirigeres. Vi vet ikke hvor lenge det vil pågå. Det foregår full feilsøking, og vi kommer til å legge ut informasjon forløpende på våre hjemmesider, sa Løwer til avisen tidligere.

Fly som var i lufta ble styrt via et reservesystem, opplyste Sigmundstad. Hun ber alle reisende følge informasjonen fra sitt flyselskap, og ellers møte til vanlig tid. Feilen påvirket også helikoptertrafikken.