Politiet aksjonerte mot vindkraftmotstandere på Sunnmøre

Ni av Motvinds medlemmer møtte opp hos Stangeland Maskin for å vise motstand mot vindkraftutbyggingen på Haramsøya for ei uke siden. I dag ble det aksjonert mot vindkraftmotstanderne da utstyr skulle bli transportert opp til anlegget.

Ni av Motvinds medlemmer møtte opp hos Stangeland Maskin for å vise motstand mot vindkraftutbyggingen på Haramsøya for ei uke siden. I dag ble det aksjonert mot vindkraftmotstanderne da utstyr skulle bli transportert opp til anlegget. Foto:

Av

Politiet har torsdag morgen fjernet en bil som i flere uker har stoppet utbyggingen av et vindkraftanlegg på Haramsøya utenfor Ålesund.

DEL

Motstandere av det planlagte vindkraftanlegget på Haramsøya har de siste ukene blokkert veien opp til Haramsfjellet med en bil, for å hindre transport av utstyr til anlegget.

Torsdag morgen aksjonerte politiet for å fjerne bilen. En gruppe vindkraftsmostandere hadde også møtt opp ved bilen, men det hele har gått fredelig for seg.

En vindkraftsmotstander på Haramsøya omtaler politiets aksjon som en stor tragedie og et overtramp mot folk og natur.

– De ødelegger øya, sier Pauline Aksnes til NRK.

Politistasjonssjef i Ålesund, Oddbjørn Solheim, sier til NRK at de tar utgangspunkt i vedtaket om utbygging av vindturbiner på Haramsøya når de nå fjerner bilen.

– Nå har det vært fysiske sperringer over tid for å hindre arbeidet. Vi reiser dit i dag for å hindre disse og sikre at et lovlig fattet vedtak blir gjennomført, sa Solheim før aksjonen.

Politistasjonssjefen var forberedt på at dagens aksjon ville skape reaksjoner.

– Vi har ikke tatt side i saka, men dette er politiets rolle, sier Solheim.

I en pressemelding skriver politiet at de har to mål med aksjonen:

  1. Politiet skal gi rom for at uenigheter får komme til uttrykk.
  2. Politiet skal sørge for at tilkomstveier og arbeidsplasser holdes åpne slik at lovlig arbeid gjennomføres.

Artikkeltags