Fire nye uker i varetekt for 20-åring som er siktet for medvirkning til drap

ØLBERG: Politiet sperret av et område ved Ølberg kai, hvor de etter hvert hentet opp bilen til avdøde fra vannet. Foto: Ida Tiberg, Solabladet

ØLBERG: Politiet sperret av et område ved Ølberg kai, hvor de etter hvert hentet opp bilen til avdøde fra vannet. Foto: Ida Tiberg, Solabladet Foto:

Forlenget varetekt for den yngste av de tre siktede.

DEL

(Jærbladet) En av mennene som er siktet for medvirkning til drap på 44 år gamle Sigbjørn Sveli, som ble funnet død på Regestranden i Sola mandag 9. desember, ble mandag varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Han ble første gang fengslet i to uker, mens de to andre siktede ble varetektsfengslet i fire uker.

– Politiet har fått medhold i at siktede kan holdes i varetekt de neste fire ukene med brev- og besøksforbud, samt isolasjon de første to ukene. Retten har funnet at det foreligger skjellig grunn til mistanke etter siktelse og at fortsatt varetektsfengsling er nødvendig på grunn av bevisforspillelsesfaren som foreligger, forklarer politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding.

Tre per­so­ner i 20-åre­ne er sik­tet i sa­ken. To av dem er­kjen­ner til­knyt­ning til dra­pet.

En 23-åring fra Klepp erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld. Han er va­re­tekts­fengs­let i fire uker. To av ukene er under full isolasjon og medieforbud.

En 22-åring fra Forsand er også va­re­tekts­fengs­let i fire uker. Ifølge advokat Per Ragnar Holter-Andersen har hans klient erkjent faktiske forhold, men ikke tatt hensyn til spørsmålet om skyld.

Artikkeltags