KULTUR: Juni er barnas måned på Sola kulturhus. På programmet står kjente og kjære forestillinger slik som Peter Pan, Snøhvit og dvergene og Lillebror og Knerten. I tillegg gjentar de fjorårets suksess med Familiedag.

Programmet starter på torsdag med forestillingen Peter Pan for evig. Den kjente fortellingen om Peter Pan, gutten som nekter å bli voksen, og de to barna, Wendy og Michael, som blir med ham til Ønskeøya. Historien er en påminnelse om hvor viktig det er å leke og drømme, men den forteller også hvor viktig det er å ta ansvar for seg selv og sitt eget liv, skriver kulturhuset på sine hjemmesider. Forestillingen er dramatisert av teaterlærer på Sola kulturskole, Hans Rosenquist, og hans elever. Passer for barn fra 3 år.

Deretter starter Kulturfest for barn og unge i Sola 10. juni. Der kan du blant annet bli med på åpent hus på ungdomsklubbene, drageverksted på kulturhuset og sommerkonserter med kulturskolen.

16. juni kan du se Snøhvit og de syv dvergene i hovedsalen i kulturhuset. Det er Straen gymnastikk- og turnforening som tar deg gjennom klassikeren. Også dette er en del av Kulturfest. Samme dag spilles også Lillebror og Knerten kjøper sykkel i den lille konsertsal. Unge SPOR presenterer forestillingen som er inspirert av Anne-Cath. Vestlys fortellinger.

Den 16. juni er det også klart for den tradisjonelle Dragefesten på Hellestøstranden, som i år fyller 30 år. Her kan du komme å fly din egen drage eller se på de flotte dragene til de profesjonelle drageflygerne. Feelgood vil varte opp med musikk, grill og paraplydrinker.

Fra 19. juni er det også klart for sommerkonsertene i foajeen på Sola kulturhus. Disse vil gå hver onsdag gjennom hele sommeren.

22. juni inviterer Sola fritid og Sola kulturhus til Familiedag på kulturhuset. Sola turn har hinderløype, Flaks sjongleringsgruppe kommer, Sola karate holder oppvisning, det blir hest og kjerre, Elias-båten kommer og i tillegg blir det teater i hovedsalen med elever fra Sola kulturskole.