Best i klassen er 16 og 17-åringene hvor 100 prosent har takket ja og mottatt første vaksinedose. Om lag 70 prosent har allerede fått andre dose og flere timer er på vei.

Blant 12 til 15-åringene har nær 82 prosent fått dosen sin, og flere har timer i november. Dermed er det ingen behov for ytterligere tiltak, forteller ansvarlig for koronavaksineringen i Sola kommune, Reidun Vigdel Ølberg.

Hun forteller samtidig at det er aldersgruppen 25-39 år som har den laveste dekningsgraden. Ifølge det nasjonale vaksineregisteret Sysvak har denne gruppen oppnådd 82 prosent dekning for første dose.

– Til de som aktivt har besvart første SMS om at de ønsker vaksine, men som enda ikke har booket seg time har vi satt inn tiltak. De har fått tre påminnelser på SMS om booke seg time eller ta kontakt med oss for hjelp til bestilling av time. Vi har brukt Solabladet til å formidle om at nå nærmer vi oss slutten på vaksineringen, og bedt dem som enda ikke har bestilt time om å gjøre det, forteller Vigdel Ølberg, som legger til at de også har brukt kommunens nettsider for å informere om dette.

Vaksineringen fortsetter

I tillegg til å gå ut med informasjon i avis og ulike kanaler, har kommunen blant annet oppsøkt voksenopplæringen og ringt til personer i gruppe 11 som ikke har svart på kommunens henvendelser.

– Det har da kommet frem at flere, deriblant arbeidsinnvandrere, er vaksinert i sitt hjemland og at det ikke er aktuelt med vaksine i Norge. Andre har gjennomgått covid-19 og venter på langt nok intervall til å kunne ta første dose, mens noen ønsker å bli gravid eller er gravid i første trimester, sier Vigdel Ølberg.

Hun forteller at en annen årsak til at noen ikke har bestilt time er ren somling.

– Da har vi selvsagt hjulpet med å sette opp på time. Når vi har fått nøye igjennom de ferske tallene vil vi vurdere behov for flere tiltak, sier Vigdel Ølberg.

Kommunen fortsetter nå å sette dose 3 til utsatte grupper, og holder fremdeles "drop in"-tilbudet for uvaksinerte og dose 2 åpent. Neste dato for "drop in" er 10. november klokken 15.00 - 17.30.