Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren inviterte solabedrifter til dialogmøte om næringssamarbeid og kompensasjonsordninger

Ordføreren og kommuneadministrasjonen inviterte næringslivet til orienteringsmøte. – Vi setter veldig stor pris på den tette kontakten og hjelpen vi har fått fra kommunen, sier daglig leder i Flyt AS, Anne Grethe Vasbø.

Et stort antall næringsdrivende i Sola deltok torsdag på digitalt dialogmøte sammen med administrasjonen i kommunen og ordfører Tom Henning Slethei. Til stede var representanter fra både reiselivsbransjen, varehandel, logistikkbransjen, havneselskap og flere andre virksomheter i næringslivet i kommunen.

Spesialrådgiver for næring, Ingrid Iversen, orienterte om det pågående næringssamarbeidet som Sola, Stavanger og Sandnes har inngått etter at Greater Stavanger er lagt ned, og ordfører Tom Henning Slethei ga status over både arbeidsledighet, befolkningsvekst, boligbygging og kompensasjonsmidler for kriserammede næringer.

Drøyt tre millioner kroner mottok kommunen av staten før jul til utdeling til næringsliv som er rammet av pandemien. I januar ble det klart at kommunen vil motta en ny pott med krisemidler som skal deles ut.

Til stede i møtet er blant andre Elisabeth Saupstad, som er reiselivsdirektør i Region Stavanger.

– Reiselivsnæringen er blant dem som er hardest rammet nå, og der utfordringene er mange. Restriksjoner og smittevern har ført til at mange har måttet permittere svært raskt, og det gir store kostnader for næringen, sier hun.

Noen opplever vekst, andre har nedgang

Daglig leder i Flyt AS, Anne Grethe Vasbø, påpeker at selskapet teller 55 medlemsbedrifter.

– Vi har et stort mangfold av bedrifter blant våre medlemmer; fra store selskap til små butikker. Slik situasjonen er nå er det omtrent en tredel av dem som ikke opplever store endringer, en tredel har store utfordringer, mens en tredel opplever god vekst nå. Ikke uventet er det matbutikker og butikker som selger for eksempel hobby- og byggevarer som merker en god vekst, sier hun.

Flere benytter også anledningen til å rose initiativet som kommunen tar for å holde dialogen med næringslivet. Det gjør blant andre administrerende direktør i Westport, Kurt Ommundsen.

– Jeg er veldig glad for dette initiativet, og vi opplever at vi har en god dialog med kommunen. Vi har også en ordfører som jobber for vårt beste her i Risavika, blant annet når det gjelder Transportkorridor Vest, sier han.

Kommentarer til denne saken