Direktøren i Mattilsynet går av etter pelsdyrskandalen

GIR SEG: Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, gir seg etter pelsdyrskandalen.

GIR SEG: Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, gir seg etter pelsdyrskandalen. Foto:

Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, har i dag orientert landbruks- og matminister Olaug Bollestad om at han fratrer sin stilling.

DEL

PELSDYR: – Den siste uken har Mattilsynets troverdighet som tilsynsmyndighet blitt trukket i tvil, i forbindelse med tilsyn hos en pelsdyrbonde i Rogaland. Mattilsynets troverdighet står og faller på at samfunnet har tillit til at tilsyn, veiledning og saksbehandling utføres på en korrekt måte. På bakgrunn av denne situasjonen finner jeg det riktig å fratre min stilling, slik at andre kan lede Mattilsynets viktige arbeid videre, sier Harald Gjein, i en pressemelding fra Mattilsynet.

– Jeg er stolt av å ha fått lov til å lede mine 1250 medarbeidere som hver eneste dag går på jobb for å sikre et samfunn der maten er trygg og dyra har det godt, sier Gjein.

– Dette er en tung avgjørelse å ta, men for meg er det viktigste at tilliten til Mattilsynet gjenreises, sier Gjein, som tiltrådte som administrerende direktør i Mattilsynet 1. juni 2011.

Det var NTB som først meldte om saken. Torsdag anmeldte Frp-politiker Margrete Dysjaland ledelsen i Mattilsynet som følge av pelssdyrskandalen. Solabladet var i kontakt med Dysjaland fredag ettermiddag. Hun ønsket da ikke å komme med en kommentar om den siste utviklingen.

Landbruks- og matdepartementet vil nå utnevne en fungerende administrerende direktør.

Regiondirektør i region sør og vest, samt to ledere ved avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord, trer midlertidig tilbake fra sine lederroller mens pågående interne undersøkelser fortsetter.

Artikkeltags