I årevis har denne bedriften jobbet for at det skal lønne seg å sykle til jobb. Nå har de fått pris.

Kallesten revisjon og regnskap har lenge satset på sykling blant annet ved å gi sykkelgodtgjørelse. Nå vil de bli sertifisert som sykkelvennlig arbeidsplass. Fra venstre daglig leder Herbjørn Vestvik og Kjetil Nygård.

Kallesten revisjon og regnskap har lenge satset på sykling blant annet ved å gi sykkelgodtgjørelse. Nå vil de bli sertifisert som sykkelvennlig arbeidsplass. Fra venstre daglig leder Herbjørn Vestvik og Kjetil Nygård. Foto:

Nå har sykkelsatsingen til Kallesten revisjon og regnskap gitt uttelling. Nylig fikk de sertifisering som sykkelvennlig arbeidsplass som den første bedriften i Rogaland.

DEL

Det er over 15 år siden Kallesten revisjon og regnskap begynte å betale sine ansatte godtgjørelse for å sykle til jobben. Tanangerbedriften valgte da å betale syklende ansatte samme godtgjørelse som statens satser for kilometergodtgjørelse for bil. Hensikten var for å motivere flere til å sykle både for helsen sin skyld og for miljøet.

– Ideen kom vel da vi bygget ut lokalene våre, og fikk for få parkeringsplasser. For å frigjøre litt plass, fant vi ut at vi måtte få folk til å sykle til jobben, sa Herbjørn Vestvik, daglig leder i Kallesten til Solabladet for åtte år siden.

Den gangen hadde nemlig Vervik skrevet et brev til daværende statsminiter Jens Stoltenberg og spurt om ikke regjeringen kunne endre reglene slik at sykkelgodtgjørelsen kunne bli skattefri.

I april fortalte Herbjørn Vestvik til Solabladet at de har søkt om å få Syklistenes landsforening sin sertifisering som sykkelvennlig arbeidsplass. Bedriften ønsket å bli de første i Rogaland til å få denne sertifiseringen. Torsdag kveld fikk de ønsket oppfylt.

– Vi er stolte over å kunne fortelle at vi er tildelt gull-sertifisering som sykkelvennlig arbeidsplass av Syklistenes Landsforening som den første bedrift i Rogaland, forteller Vestvik.

Fortsatt håper han det blir en lovendring som gjør at sykkelgodtgjørelsen ikke lenger skal være skattepliktig.

– Dessverre er godtgjørelsen skattepliktig for den ansatte og arbeidsgiveravgiftspliktig for oss som arbeidsgiver. Dette har vi forsøkt å ta opp politisk, blant annet gjennom en henvendelse til statsminister Jens Stoltenberg og til Finansdepartementet i 2011, uten at det er skjedd endringer på denne fronten. Vi er overbevist om at det vil gi en samfunnsøkonomisk effekt å gi skattelette for å tilrettelegge for sykling til/fra jobb på denne måten, sier Vestvik i en pressemelding.

Han forteller at firmaet er opptatt av å tilrettelegge så godt de kan for at ansatte skal finne det lettvint å sykle til jobb.

– Vi har blant annet installert sykkelparkering innvendig og utvendig, tilrettelagt med mekkestasjon og sykkelverktøy, og bidrar ellers med informasjon og rådgivning til ansatte relatert til trygg sykling til/fra jobb.

Torsdag 22. august fikk Kallesten beviset på at de er en arbeidsplass som tar jobbsykling alvorlig. Under en markering hos 2020park (som samtidig ble sertifisert som sykkelvennlig bygg) fikk Kallesten overrakt gratulasjoner og beviset for sertifiseringen.

Artikkeltags