Vi omstiller oss - hva da med alle andre?

NYE SAKER PÅ GANG: Vi fikser og herjer på. Snart skal du få se fruktene av vårt arbeid.

NYE SAKER PÅ GANG: Vi fikser og herjer på. Snart skal du få se fruktene av vårt arbeid. Foto:

Ny nettside, ny avis og masse nye verktøy. Det er redaksjonen i Solabladets nye hverdag. Men en ny hverdag kan vi umulig være de eneste som opplever, kan vi? Det spørsmålet var min start på en lang rekke med telefonsamtaler som kuluminerte i dette: en artikkelserie om "vårt" næringsliv.

DEL

Solabladet på både nett og avis får i disse dager nytt utseende. Kanskje ikke den største forskjellen rent estetisk, men bak fasaden er det mye nytt for oss i redaksjonen. Vi har fått nye vakter, nye pcer, nye rutiner og minst fire nye programmer å trykke i. Mandag klokken 10:00 gikk nettsiden våre over til nye servere og fikk et nytt utseende.

Hvis du ser litt etter så har vi fått nesten samme utseende som for eksempel Nettavisen, Haugesunds Avis og Avisa Valdres. Hva betyr dette for deg som leser? Vel, det betyr fint lite og ganske mye - så jeg begynner med "ganske mye" delen.

De nye systemene skal frigi tid for oss journalister sånn at vi kan gjøre det vi skal gjøre - nemlig gi deg som leser flere og kanskje enda bedre artikler. Du som leser skal også få mer video av oss, både nyheter og sport.

En "høydare" for deg som følger Sola FK er at vi skal sende alle kampene deres live, enten de er på bort eller hjemmebane i andre divisjon. I tillegg skal vi selvfølgelig følge all annen idrett her lokalt så tett som vi gjør den dag i dag.

Men for deg som leser skal det også bety fint lite at vi endrer mye. Helst skal denne endringen gå uten noe problem, annet enn at du trenger en ny bruker hos aID. Det vi håper at du merker er at nettsidene er mer oppdaterte, mer oversiktlige og kanskje bittelitt finere (skjønnhet er i øyet som ser, tross alt).

Så hva med næringslivet, sa du?

Dette er mye nytt for oss, men mange har opplevd, eller opplever store endringer. Det har vi tatt en nærmere titt på.

På Stavanger Lufthavn, Sola må de forberede seg på elektriske fly, biler og busser. Det krever litt mer enn et par stikkonakter ekstra.

I Risavika, hvor Westport holder til, ønsker de å bli et knutepunkt for logistikk langs hele Vestlandskysten. Møller Bil Forus har brukt millioner av kroner på solcellepaneler og billadere.

Atea har nylig flyttet inn i nytt "smartbygg" i enden av rullebanen. Der håper de å lære mye om nye it-løsninger som kan forbedre bedriftenes hverdag. Smart Plants ønsker å redusere CO2 utslipp og strømregninger ved å effektivisere luftanleggene i bygg.

Kunstig intelligens er stadig i vinden og boost.ai, som holder til på Forus, er i ferd med å tar turen over havet til USA.

Stangeland Maskin har tatt i bruk droner på byggeplassene sine og Creator Makerspace ønsker å styrke gründermiljøet i distriktet.

Dette er noe av det du kan og skal få lese om på Solabladets nye nettside og, såklart, i den fysiske avisen.

Håper du liker den nye avisen og nettsiden - det gjør i hvert fall vi! God lesing!

Artikkeltags