Malin Holta sjokkert etter avsløringer om graviditetstesting i Frankrike

Malin Holta er toppscorer så langt denne sesongen. I 2016-2018 spilte hun for franske Nantes, der hun kan ha blitt testet for graviditet uten at hun visste om det.

Malin Holta er toppscorer så langt denne sesongen. I 2016-2018 spilte hun for franske Nantes, der hun kan ha blitt testet for graviditet uten at hun visste om det. Foto:

Malin Holta kan ha blitt utsatt for graviditetstesting uten å vite om det da hun spilte håndball for storklubben Nantes.

DEL

HÅNDBALL: Sola-spiller Malin Holta (26) returnerte til Sola HK før sesongen 2018/2019 etter to år i Frankrike og storklubben Nantes. Mens hun var i Frankrike kan hun ha blitt utsatt for "ulovlige graviditetstester".

Det melder Aftenposten lørdag.

Til Aftenposten sier spilleren at hun ikke visste om det var graviditet hun ble testet for.

– Nei, jeg visste ikke om det. Vi fikk bare beskjed om at vi skulle til legekontoret i ny og ne. Så sa en lege ifra om det var noe, forteller hun til avisen.

Hun mener kommunikasjonen i klubben kunne vært bedre.

– Som utlending i Frankrike var det vanskelig å få med seg alt. Det er selvsagt noe de kan informere om, og gi et valg om man vil ta prøven, sier Holta til Aftenposten.

Den franske spillerforeningen opplyste fredag at en navngitt klubblege, uten spillernes samtykke, skal ha utført blodprøver av spillerne for å undersøke om spillerne var gravide eller ikke.

«Denne type kontroll er helt ulovlig og brudd på spillernes privatliv», skriver foreningen.

Presidenten i Nantes, Arnaud Ponroy, hevder at testene ble gjort med spillernes tillatelse. Saken er blitt gjenstand for stor debatt i Frankrike, og klubben innkalte fredag til en pressekonferanse der de skal ha gitt uttrykk for at de kunne ha informert utenlandske spillere bedre.

Hensikten med testene skal, ifølge klubben, ha vært å justere treningsmengden og justere medisiner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken