Ordføreren: – Imponert over innsatsen til brannmannskap og hjelpekorps

Ordfører Tom Henning Slethei takker Røde Kors og Stavanger kommune for sin innsats under brannen.

Ordfører Tom Henning Slethei takker Røde Kors og Stavanger kommune for sin innsats under brannen. Foto:

– Heldigvis gikk ingen liv tapt i gårsdagens brann, men mange ble likevel berørt, sier ordføreren.

DEL

– Jeg er imponert over innsatsen som ble lagt ned i går kveld og gjennom natten. Brannmannskapene har gjort en formidabel jobb under krevende forhold. Det var mange som var involvert, og enda flere som kontaktet oss med ønske om å bidra. Jeg vil rette en spesiell takk til Røde Kors og Stavanger kommune som bisto oss på evakueringssenteret vårt på Atlantic hotell og Kolumbus som fraktet hundrevis av mennesker bort fra flyplassen på en effektiv måte, sier ordfører i Sola, Tom Henning Slethei.

– Heldigvis gikk ingen liv tapt i gårsdagens brann, men mange ble likevel berørt. Jeg setter pris på at innbyggere som ble berørt av trafikkforstyrrelser og andre ulemper håndterte dette på en så grei måte, sier han.

Tett kontakt med ulike aktører

I løpet av kvelden hadde staben i Sola kommune tett kontakt med politi og brannvesen, i tillegg til Avinor som eier parkeringsanlegget. I en slik situasjon forbereder kommunen seg på et verst tenkelig utfall. De jobbet med å få en oversikt over hvilke områder og bygg som kunne bli påvirket av røyken som kom fra brannen. Dette gjøres særlig med tanke på driften av kommunale tjenester, som sykehjem, skoler og barnehager, men også alle kommunens innbyggere.

I tillegg bistod kommunen politi og den berørte virksomheten med evakuering og opprettelse av evakueringssenter. Siden det lenge var usikkert hvordan brannen, og da spesielt røyken, ville utvikle seg, organiserte de et evakueringssenter i Stavanger sentrum, ettersom Solas største hoteller ligger nær flyplassen.

Artikkeltags