«Norges største og eldste årlige dragefestival er tilbake etter pandemien. Vi starter med stort drageverksted i Stangelandsenteret lørdag 11. juni og fortsetter med dragefestival på Hellestø strand søndag 12. juni», skriver arrangørene i en pressemelding.

De kan også røpe at internasjonalt kjente drageflygere skal delta både 11. og 12. juni.

Dragefestivalen i Sola trekker ifølge arrangøren mellom 3.000 og 5.000 besøkende og er dermed et av distriktets mest populære familiearrangementer.

– Det er veldig kjekt å være i gang igjen, og samtidig litt utfordrende. Det tok litt tid før vi fikk avklart at vi kunne gjennomføre, og da har det vært litt utfordrende å få inn internasjonale gjester. Nå er det uansett i boks, og vi gleder oss, sier Sveinung Dybvig.

Årets arrangement starter tradisjonen tro med eget drageverksted på Stangelandsenteret lørdag 11. juni. Her kan alle som ønsker komme innom og få kurs i dragebygging, uten påmelding.

Søndag 12. juni går dragene til værs på Hellestøstranden. Det blir premier til hjemmelagede drager, og diplom til barna. Det blir også salg av drager, mat og drikke. Selve arrangementet på stranden er gratis, men det er en parkeringsavgift.