Gå til sidens hovedinnhold

Norge stanser direkteflygninger fra Storbritannia i to døgn, bekrefter Helsedepartementet

Regjeringen stanser innreise fra Storbritannia for å hindre spredning av den nye virusvarianten. Ett fly er allerede innstilt.

– Norge stanser alle direkteflyginger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget. I tillegg strammes det inn på flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia, heter det i en pressemelding fra Helsedepartementet.

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia i minst mulig grad sprer seg til Norge. Derfor stanser vi nå direkteflyginger fra Storbritannia og strammer inn tiltak for reisende fra dette området. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

SAS-flyet fra Aberdeen til Sola som skulle gått mandag og tirsdag kveld vil dermed bli innstilt.

Målet er å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset og gjennomføre nødvendige tiltak. I tillegg til stans i flygninger innføres flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia fram til 10. januar.

Helseminister Bent Høie (H) møter mandag formiddag pressen for å informere om tiltak i forbindelse virusvarianten fra Storbritannia.

Varianten står i fare for å spre seg til Norge, og Høie har varslet at strenge tiltak kan komme raskt. Våre naboland har innført innreiseforbud fra Storbritannia. Nå gjør Norge det samme.

Viruset er oppdaget i flere land, blant annet Danmark, Nederland og Italia.

– I løpet av formiddagen vil det bli vurdert om vi ytterligere skjerper de kravene som ble innført i går, inkludert at en stopper flyginger, sa Bent Høie til NRK tidlig mandag morgen.

Kommentarer til denne saken