– Helikopteret meldte om at de hadde problemer med oljetrykk på vei inn. Den kom rundt ti på halv, og så ble det full beredskap fra våre mannskaper. Det landet uten utfordringer rundt halv tre. Jeg har ikke fått den endelige bekreftelsen på at det er normal beredskap igjen, men det skal ikke være langt unna før det er normal drift igjen, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad til Solabladet like etter 15:00 fredag ettermiddag.

FlightRadar24 kunne en se at helikoptre og flyginger på vei inn til flyplassen måtte vente, blant annet måtte et SAS-fly dra videre til Haugesund.

– Et helikopter har meldt om et problem. Brannvesenet er i full beredskap, sa Sigmundstad tidligere.

– Ingen tegn til flåtefeil

Helikopteret er en Sikorsky S-92A fra Bristow Norway. Heidi Heimark i Bristow opplyser at det var tre passasjerer og to besetningsmedlemmer om bord i helikopteret fra Ekofisk, da mayday-varselet ble sendt ut.

Varselet skal ha ha blitt sendt ti på halv tre, og helikopteret landet trygt ti minutter senere. Da sto brann og utrykningskjøretøy klare.

– Det er snakk om en teknisk feil, et oljetrykkfall i girboksen. Det er ingen tegn til flåtefeil, altså at det er et problem som kan gjelde flere helikoptere. Trafikken går som normalt, sier Heimark.

Både Luftfartstilsynet og Sikorsky er varslet om hendelsen.