Gå til sidens hovedinnhold

NM-gull til Tananger-roer

Caroline Østbø tok gull i singlesculler.

18.– 20. september ble Norgesmesterskapene i roing arrangert på Årungen Rostadion utenfor Oslo. Og roere fra Stavanger Roklub tok nok en gang med seg norgesmesterskap, edelt metall og gode plasseringer med hjem til Stavanger. Hele to gull, to sølv og fire bronse ble fangsten etter tre dager med konkurranser mot det beste av roere fra hele landet.

Stavanger Roklubs Emma Dahl, Amalie Høie, Kristine Tønnessen, Caroline Østbø, Elsa Størseth Andreassen, Sofie Woetmann Bore, Stine Floen og Marie Grøsfjeld (og styrmann Jørgen Helliesen Frøystein) ble historiske da de leverte et kjempeløp og vant gull i åtter i dameklassen–for aller, aller første gang i klubbens 126 år lange historie.

I tillegg tok Caroline Østbø også en suveren gull i singlesculler i dameklassen, junior. Sammen med Marie Grøsfjeld, Kristine Tønnessen og Amalie Høie ble det også en solid sølv i dobbeltfirer og en bronse for Østbø i toer uten styrmann med Marie Grøsfjeld.

Ragnhild Myklatun Jacobsen tok en gledelig sølv i para singlesculler og Per Størseth Andreassen hevdet seg svært bra i singlesculler i herreklassen, junior og tok en sterk bronse i NM-finalen. Sammen med Mathias Grøsfjeld, Martin Nikolai Ortiz Tegle og Jørgen Helliesen Frøystein ble det også en gledelig bronse i dobbeltfirer på Per og Stavanger.

– Til tross for at det har vært en helt spesiell sesong, hadde vi også i år satt oss klare mål for NM. Stavanger Roklub hører absolutt med i norgestoppen i roing og det fikk vi også i bekreftet på en svært tydelig måte på norgesmesterskapet, sier en fornøyd hovedtrener i Stavanger Roklub, Edd Hillstad.

Kommentarer til denne saken