Gå til sidens hovedinnhold

Neste uke kommer barnehagene for å pynte Sola sentrum til jul

– Dette er populært, i år kommer det mellom 182 og 200 unger, sier Flyt-leder Anne Grethe Vasbø.

Tradisjonen tro skal juletreet utenfor Blomstergården i Sola sentrum pyntes. Det sørger barn i barnehagene for, og da kommer de i tur og orden for å henge julepynt de selv har laget.

Selv om folkefesten i forbindelse med tenning av julelysene er avlyst i år, går julepyntingen sin gang som vanlig. I år er det enda flere barn som har meldt seg på.

– I år kommer det mellom 182 og 200 unger, sier daglig leder i Flyt AS, Anne Grethe Vasbø.

Det var Vasbø som for tre år siden tok initiativet til at barnehagebarn i Sola skulle få sette preg på sentrumsgrana. Hvert år har barn deltatt fra mange barnehager deltatt.

Barna lager pynten i barnehagen og ankommer så Solakrossen for å henge dem på treet. Pyntingen starter mandag, og da er det Røyneberg barnehage som kommer med seks barn. Tirsdag kommer barn fra Kornberget, Eikeberget og Eventyrberget barnehager. Onsdag er det Solstrålen som kommer, i tillegg til flere barn fra Eventyrberget. Barn fra Eventyrberget barnehage kommer også torsdag for å henge opp pynt. Da kommer også Sola og Sande barnehager, mens Solstrålen, Hammaren og The Childrens House avslutter julepyntingen fredag.

Kommentarer til denne saken