Gå til sidens hovedinnhold

Nei! For prestene i Sola er visst ikke kjærligheten størst!

...og historien gjentar seg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I ett innlegg i Solabladet for drøyt tre år siden uttrykte jeg min frustrasjon over at alle prestene i Sola nekter å vie par av samme kjønn og at menighetene i disse tilfellene må leie inn prester utenfra for at disse skal få anledning til å gifte seg kirkelig i hjemkommunen.

Nå har Tananger menighet fått ny sokneprest, Tracy Jane Rishton. Med ønske om at Sola kommune endelig skal få en prest som aksepterer homofile og lesbiske på lik linje med heterofile har jeg fulgt med i innstillingen av kandidater som var aktuelle for stillingen. Selv om jeg ikke personlig tror på noen guder er det viktig for meg at de som gjør det, skal få aksept fra kirken om at det er helt innenfor å finne kjærligheten med en person av samme kjønn.

Og nå har historien gjentatt seg; en prest som nekter å vie personer av samme kjønn blir ansatt som sokneprest i Tananger. Status quo.

Skjønner disse prestene og dens menighet hvilke signaler det gir til ungdom at slik mørkemann-atferd utføres? Skjønner de at mange unge lesbiske og homofile har store psykiske belastninger ved å ikke bli akseptert for den de er, nettopp slik de er født? Skjønner de den inhumane atferden de utøver? Skjønner de hva de bidrar til?

I Paulus brev til korinterne står det: «Så blir de stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Og størst av alt er kjærligheten»

Nei! For disse prestene er ikke kjærligheten størst!

Kommentarer til denne saken