Gå til sidens hovedinnhold

Negativ E.coli-test i vann på Grannes - naboer bes likevel koke vannet

Berørte naboer skal ha mottatt sms fra kommunen om forurensningen.

- Vi har fått en kontaminert vannprøve på Grannes. Beboere må derfor koke vannet, sa kommunalsjef Rune Veenstra onsdag.

Det ble da påvist E. coli i drikkevannet på Grannes, og det ble tatt videre prøver for å finne ut om det var snakk om forurensning, eller en kontaminert prøve. Alle som er tilknyttet offentlig vann i området ble derfor bedt om å koke drikkevannet.

- Det kan være E. coli. Dette får vi svar på i morgen og flere prøver vil bli tatt. Det går ut sms til folk i området om det som har skjedd, sa Veenstra.

Prøveresultatet torsdag viste ingen tegn til forurensing. Kokepåbudet blir likevel opprettholdt i påvente av svar på enda en prøve. Dette prøvesvaret er trolig klart fredag ettermiddag.

E. coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen gi alvorlig sykdom.

E. coli kan gi diaré og magesmerter, samt i noen tilfeller blodig diaré. Barn trenger ikke ha feber, men kan være i generelt dårlig form med slapphet, kvalme og dårlig matlyst. Varigheten av diaréen er ofte fire til ti dager hos voksne og noe lengre hos barn. EHEC- og andre typer av E. coli-bakterien kan smitte gjennom forurenset mat, blant annet fra kjøtt og kjøttprodukter av storfe, sau og geit, men også gjennom badevann.

Kommentarer til denne saken