Åpner ny kafé: Nå blir det øl- og vinservering i Solakrossen

1. juni åpner Kafé Levi i Galleriet i Solakrossen. Med tiden blir det også alkoholservering. Kaféleder Sunniva Pedersen gleder seg til å komme i gang.

1. juni åpner Kafé Levi i Galleriet i Solakrossen. Med tiden blir det også alkoholservering. Kaféleder Sunniva Pedersen gleder seg til å komme i gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

1. juni åpner Kafé Levi dørene i Galleriet øverst i Solakrossen. I tillegg til lunsjmeny vil du i løpet av juni også kunne nyte øl og vin under besøket i sentrum.

DEL

Det er ikke lenge siden Joker Brustadbua åpnet dørene i Galleriet i Solakrossen, og nå følger de snart opp med enda et konsept. Kafé Levi blir det nyeste tilskuddet av serveringssteder i sentrum, og i løpet av juni vil spisestedet etter planen kunne by på både øl og vin.

– Det blir lunsjmat med sandwich, salater, dagens suppe og tapas-tallerkener, forteller kaféleder Sunniva Pedersen.

– Så blir det tapas-fjøl, kaker fra Brustadbakeren, wienerbrød og lignende, legger daglig leder Tove Pedersen til.

På drikke-siden blir det naturlig nok kaffe, men også ulike varianter smoothie skal stå på menyen. Det som kanskje er den mest etterlengtede nyheten for solabuen er at det også blir mulig å nyte et glass vin eller øl i eget sentrum. Alkoholservering blir det riktignok ikke allerede på åpningsdagen, men ifølge Tove kommer det sannsynligvis på plass i løpet av juni.

– Det er kjempespennende å kunne tilby dette, vi håper det slår an. Vi forstår at dette er noe som solabuen har savnet, sier Sunniva.

– Vi ser jo også at det har blitt en greie å ta en kaffe eller et glass øl eller vin sammen med venner og forretningsforbindelser, sier Tove.

Opptatt av kortreist og «ren» mat

Tove Pedersen forklarer at ferskt brød og andre bakevarer kommer fra like over gangen fra Brustadbakeren. I tillegg vil det daglig komme ferske leveranser med glutenfritt fra bakeriet på Tjensvoll. Dermed skal det bli et bredt utvalg glutenfritt i kafeen.

– Vi er også opptatt av mest mulig ren mat, altså lite prefabrikat. Aller helst vil vi ikke ha noe av det, sier Tove.

I skrivende stund går arbeidet i å legge gulv og gjøre klart kjøkken. Innredning kommer på plass i løpet av neste uke, og uken etter det satser de på å være i gang med prøvelaging av mat. 1. juni åpner de dørene.

Åpne for arrangementer

Kafélederen røper at det med tiden vil kunne åpnes for arrangementer, være seg leie av lokaler eller strikkekvelder og lignende.

– Snakker vi quiz-kvelder også da?

– Ikke umulig. Hvis folk har gode ideer så er vi åpne for å sjekke opp i hva som lar seg gjennomføre, sier Sunniva.

Artikkeltags