Slik går det med de nye Rema-butikkene ett år senere

Kjøpmann ved Rema 1000 Myklebust, Thomas Hedalen, synes det har blitt riktig så gøy å drive butikk på Myklebust. Men starten var noe roligere enn de hadde håpet på, innrømmer han.

Kjøpmann ved Rema 1000 Myklebust, Thomas Hedalen, synes det har blitt riktig så gøy å drive butikk på Myklebust. Men starten var noe roligere enn de hadde håpet på, innrømmer han. Foto:

– Folk glemte nok litt at vi var her, sier kjøpmann Thomas Hedalen ved Rema 1000 Myklebust.

DEL

NÆRING: – Det var en litt roligere start enn vi hadde sett for oss, både jeg og regionkontoret, forteller kjøpmann Thomas Hedalen ved Rema 1000 Myklebust. Høsten 2018 fikk Myklebust sin første butikk, så langt den eneste butikken i området hvor det med tiden skal bo rundt 10.000 mennesker.

Hedalen mistenker at gamle handlemønster gjorde at folk på Myklebust og Jåsund heller kjørte dit de var vant med å handle.

– Folk glemte nok litt at vi var her, men siden påsken har det gått mer vår vei. Nå har det blitt mer moro å drive butikk, forteller kjøpmannen.

Vil bli kjent med kundene

Hedalen forklarer en del av fokus for de ansatte i butikken er å gjøre seg kjent med hva slags varer folk på Myklebust vil ha.

– Vi er en ny butikk med nye ansatte, og det tar litt for alle å finne rollene sine. Men nå er vi der vi vil være, men vi er keen på å finne ut hva kundene våre ønsker å kjøpe. Kundene har så langt vært flinke til å gi tilbakemeldinger på hva de ønsker å handle, forklarer han.

Rema-butikkene har et fastsatt sortiment, et grunn-sortiment. Utover det har butikkene anledning til å ta inn det kunden måtte ønske.

Butikken har i dag tolv ansatte. Noen har sluttet siden åpningen av naturlige grunner som studier utenbys, mens andre har kommet til.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger fra kunder om hyggelige ansatte. De sier også at det er lyst, rent og luftig her hos oss. Slike tilbakemeldinger setter vi veldig pris på, sier Hedalen.

Storsuksess på Grannes

Rema 1000 Myklebust er ikke det eneste tilskuddet i handelsstanden i Sola i fjor. Ny butikk har det også kommet på Grannes, nærmere bestemt på Nov. Der er det Hedalens Rema-kollega kjøpmann Daniel Baardsen Chin som styrer skuta sammen med 15 ansatte, flere i store stillinger.

– Det går dritbra. Vi satser på å klare 90 millioner kroner i år, og 100 millioner neste år, sier Baardsen Chin når Solabladet slår på tråden.

Butikk på Nov har i mange år vært etterlengtet. Tallene bekrefter langt på vei at et tomrom er fylt.

– Det har vært et godt trøkk hos oss helt fra oppstarten, så har det bare steget og steget. Det er travle dager hver eneste dag, forteller Baardsen Chin.

– Det har vært et hull i markedet som vi har fylt, legger han til.

Daniel Baardsen Chin er kjøpmann ved Rema 1000 Grannes på Nov. Bildet ble tatt i forbindelse med bygging av butikklokalene tilbake i 2018.

Daniel Baardsen Chin er kjøpmann ved Rema 1000 Grannes på Nov. Bildet ble tatt i forbindelse med bygging av butikklokalene tilbake i 2018. Foto:


Artikkeltags