Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan Rema 1000 få holde åpent søndager

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmannen gir Rema 1000 lov til å bryte helligdagsfredloven.

Fylkesmannen i Rogaland har gitt dispensasjon fra helligdagsfredloven slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland de førstkommende tre søndagene.

Det er Rema 1000 som har søkt om å få spre handelen ut over flere dager for å hindre trengsel av folk. I søknaden står det:

Søndagsåpne dagligvarebutikker vil være i tråd myndighetenes anbefalinger om kontaktreduserende tiltak og med smittevernsformål, gitt at det vil spre handelen utover og føre til at færre mennesker er tilstede samtidig i butikklokalene. Færre forbrukere samtidig i butikklokalet vil gi mindre nærkontakt mellom mennesker og dermed lavere smittefare og færre smittede og syke. I tillegg vil det å gi forbrukerne en ekstra handledag øke kapasiteten til å forsyne dem tilstrekkelig i en periode med sterkt økt etterspørsel.

Vil også vurdere søknader fra andre matbutikker

Helsedirektoratet anbefaler at fylkesmennen gir dispensasjon. I et brev skriver direktoratet:

Ut fra smittevernhensyn vil likevel Helsedirektoratet anbefale at søndagsåpne butikker holder åpent og at tiltak som gir mulighet for avstand mellom kunder, og også mellom kunder og butikkansatte, vektlegges ved vurderingen. I tillegg bør matbutikkene oppfordres til å følge hygieneråd.

Fylkesmannen har behandlet søknaden og gitt dispensasjon slik at Rema 1000 kan holde åpent i alle sine butikker i Rogaland de førstkommende tre søndagene (22. mars, 29. mars og 5. april). Åpningstidene er begrenset til klokken 09.00–21.00.

I en pressemelding skriver fylkesmannen at hun vurderer fortløpende søknader fra andre dagligvarekjeder som ønsker å holde sine butikker søndagsåpne.

Kommentarer til denne saken