Nå kan du bestille koronatest på nett

Stavanger var først ute, men nå kan også innbyggere i Sola få bestille testing via helsenorge.no.

DEL

Onlineløsningen for koronatesting via helsenorge.no er nå åpen også for innbyggere i Sola og Randaberg kommuner. Stavanger er pilot på onlinebestilling av koronatest via helsenorge.no

Siden dette er den første interkommunale bestillingsløsningen for koronatesting, har det tatt litt tid å få koblet de to andre kommunene i legevaktsamarbeidet på. Men nå har de første innbyggerne i Sola og Randaberg bestilt koronatesting online via helsenorge.no

Stavanger kommune opplyser i en pressemelding at de har gode erfaringer med løsningen. Behandlingstiden for bestilling av koronatest reduseres og presset på koronatelefonen blir mindre. De som skal bestille testing for andre eller bestille timer for hele familien må fortsatt bruke koronatelefonen 51 91 40 30.

Guro Hafnor Røstvig, kommuneoverlege i Stavanger forteller at målet er å gjøre timebestilling lett tilgjengelig for innbyggerne på en felles plattform.

- I den nye løsningen vil innbyggerne få bestille test, få prøvesvaret samt koble seg på fastlege ved behov for oppfølging. Det vil være en stor forbedring for innbyggerne, sier kommuneoverlegen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken