– Det er i forbindelse med noe vi gjorde i fjor, og skal gjenta i år, sier sokneprest Tracy Rishton i Tananger menighet.

Hun snakker om «Bibelkvarten», der de i 2021 gikk igjennom Lukasevangeliet. Dette året skal kirkegjengerne bryne seg på Lukas' andre skrift, Apostlenes gjerninger.

Starter søndag

Dette prosjektet pågår i 60 dager, og starter på bibeldagen 13. februar og går frem til påske. Nytt av året er at det vil komme en podkast med på kjøpet, som kalles «Flue på veggen».

– Istedenfor å skrive andakt tenkte jeg at vi skulle bruke podkast-formatet. Utgangspunktet er at folk har lest teksten som hører dagen til, og jeg vil ha med meg en gjest hver dag, forteller Rishton.

Episodene vil ikke vare lengre enn maks 12 minutter, og gjestene får spørsmålene «Hva stoppet du opp for i teksten?», og «Har det noe å si oss i dag?».

– Tanken er at folk skal kunne høre på dette i bilen, på tur, eller hvor det enn måtte være, sier soknepresten.

Stort sett Tananger-folk

Det vil være et vidt spekter av personer som gjester Rishton i de 60 episodene. Dette inkluderer sokneprestkollegaene fra Ræge, Sørnes og Sola menighet, samt kirkeverge Trygve Torgersen. Men la én ting være klart, Tananger er prioritert.

– Gjestene er stort sett Tananger-folk, og podden er for Tananger-folk. Det hører Tananger til som et sted, samtidig som jeg har utvidet litt, sier Rishton, og legger til:

– Tanken er at menigheten skal få lytte til en samtale, som «en flue på veggen». Kanskje det kan inspirere dem, eller få dem til å gruble på noe.

Rishton startet som sokneprest midt under pandemien, og det har gjort dette prosjektet ekstra givende.

– Det har vært så kjekt. Jeg har fått møte så utrolig mange kjekke folk. Folk har sett mye til meg, men jeg har ikke hatt så mange anledninger som vanlig til å treffe andre. For meg har dette vært gull, det å bli kjent med 60 stykker, forteller hun.