Nå har krigsmuseet åpnet dørene for sesongen - utstillingen har fått påfyll med flere kjøretøy

Hver søndag er Rogaland krigshistorisk museum åpent på Soma.

DEL

Det har vært en spesiell vår med mange begrensninger som har gjort det utfordrende å få den nye utstillingen klar for årets sesong. Men søndag kunne museet åpne igjen for sesongen, og museet håper på godt besøk hver søndag fremover.

- Vi er derfor veldig glade for at vi nå er klar og har fått åpnet museet for gjester. I år er også flere kjøretøy med i utstillingen, forteller Harald Glinda.

Området bak museet er tatt i bruk og har flere kjøretøy utstilt. Glinda forteller at etter som museet har flere kjøretøy er det et ønske at de utstilte kjøretøyene byttes gjennom sesongen.

- Det har vært stor aktivitet i museet for å få dette til, og mange møter opp på mandagene for dugnad og historisk arbeid. Her er alle velkomne enten man skulle ha ting fra krigen, man ønsker å bidra, eller er bare er interessert i krigshistorien, sier han.

Rogaland krigshistoriske museum holder til i Sandnesvegen, på deler av det tidligere forsvarsområdet på Soma.

Rogaland krigshistoriske museum holder til i Sandnesvegen, på deler av det tidligere forsvarsområdet på Soma. Foto:

Museet ser nå frem til en ny sesong med mange besøkende. Rogaland krigshistoriske museum dokumenterer og formidler militære og sivile hendelser fra lokalsamfunnet under andre verdenskrig, samt forsvarshistorie frem til i dag. Utstillingene er bygget opp med gjenstander, tekst, bilder og diorama. Museet har en stor samling militære kjøretøy og kanoner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken