Gå til sidens hovedinnhold

Nå har kommunen ansvaret for sjøbadet

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det park- og gravlund som tar seg av vedlikeholdet av sjøbadet på Myklebust.

SJØBAD: Det har vært skrevet mye om sjøbadet på Myklebust siden det ble åpnet. Det var full fest i august 2015 da slusene ble åpnet og badet brukt for første gang. Siden har det luktet. Det har vært alger. Og det har vært hunder som har gjort sitt fornødne i nærheten. Noen ganger har det rett og slett ikke sett ut. Ikke alle de aktive brukerne har vært like fornøyde med hvordan ting har blitt gjort, og lurt på hva vitsen er med et sjøbad som ikke kan brukes.

Fra og med nyttår gikk eierskapet over fra Jåsund utviklingsselskap til Sola kommune. En ting er sikkert, det skal ikke være det økonomiske som skal holde brukerne fra å nyte sjøbadet.

- Det koster det det koster. Vi kan jo ikke stenge det om det f.eks mangler 10.000 kroner. Målet er å holde det åpent, sier Arne Johnny Sandvik, driftsleder på kommunalteknikk i Sola kommune.

Det har vært utfordrende den siste måneden, med rolig vær og litt for stille vann. Da går ikke utskiftningen i sjøbadet så fort som den ideelt sett bør gå. Og det er nå planlagt vedlikehold og skikkelig spyling av badet. Det er ikke satt en konkret dato, men planen er at det skal skje innen kort tid.

Fjorårets sommer var for mange den beste på flere år. Men varmen skapte en stor utfordring for flere. Sjøbadet på Myklebust var en av de som for alvor fikk smake på problemene. Sandvik håper på en noe annerledes sommer i år.

- Optimalt sett får vi både bra vær og noen dager med god vind, slik at vi får skiftet ut vannet på godt vis. Da blir vedlikeholdet lettere. Det er umulig å sette opp en nøyaktig plan denne sommeren for når det skal skje, alt avhenger av været vi får og vi må ta det derifra, sier Sandvik.

Ellers vil sjøbadet være gjenstand for det samme som andre badesteder i kommunen. Kvaliteten på badevannet vil sjekkes til november. Selv om vannet ikke alltid ser eller lukter innbydende er det ikke nødvendigvis farlig.

Kommentarer til denne saken