– Vi vet ikke hvor lenge vi kan bli her, etter som dette skal selges, men vi er veldig glade for å kunne være her nå, sier Olaug Ravndal.
Sola Husflidslag har flyttet fra de gamle SFO-brakkene til Stangeland skole ved Stangelandsenteret. Der har de vært de siste ti årene, men nå skal disse rives. En stor flyttesjau har derfor pågått den siste tiden, da det er mye utstyr som skal med når et husflidslag er på flyttefot.
– Vi har 17 vever. Det er ikke sikkert alle får plass her, men vi er i gang med å montere dem. Vevsgruppen vår har også slått seg sammen med bygdekvinnelagets vevere, og det er veldig kjekt, sier Ravndal.
Styrker fellesskapet
Leder i husflidslaget, Tonje Skovgaard Slethei, sier det er stas å være i hus.
– Det er mange som har stått på for å få dette til, og vi er takknemlige overfor kommunen som har ordnet et nytt lokale til oss, sier hun.
De nye lokalene er i fraflyttede helsehuset i Soltunvegen, der legekontoret holdt til før. Helsehuset skal selges når den nye svømmehallen er bygget på tomten til Solahallen. Det nye svømmeanlegget vil da få varmtvannsbasseng, og da kan bassenget i helsehuset stenges og tomten selges. Etter planen skal nye Solahallen stå ferdig i 2025.
Enn så lenge har Sola Husflidslag nå fått bruke lokalene, og det synes Skovgaard Slethei er kjekt.
– Det betyr at gruppene våre kan møtes oftere, og at vi får enda mer fellesskap, sier hun.
Ingen er utlært
Olaug Ravndal var med å starte husflidslaget i 1979. Fortsatt er hun aktiv.
– Jeg vil bruke tiden min på å lære bort teknikkene innen håndverk. Det er viktig at dette ikke forsvinner, og da er rekruttering avgjørende, sier hun.
Datteren Grete er også opptatt av vekst i foreningen, og da først og fremst av yngre.
– Vi har mange ulike grupper her; som vev, sølv, redesign, strikk, søm, skinn og lær, ung husflid og mye annet. Håndarbeid er veldig in blant mange, og vi håper å få med oss unge, sier hun.
Medlemmene i foreningen forsikrer at det eneste en trenger er å være interessert i håndarbeid. Det er mange her som en kan lære av, og selv de med lengst fartstid sier de fortsatt får inspirasjon og mer kunnskap av å være sammen med andre kreative i husflidslaget.