– Humlene liker denne blomsten, forteller barna i Kornberget barnehage og peker på en lilla lavendel.

Iherdig jobber de med å grave hull til å sette ned planter i pottene som står utenfor flere butikker i Solakrossen. De eldste barna har spraymalt pottene, og fredag formiddag var det mange barn fra Kornberget som jobbet som gartnere.

Prosjektet er kalt «naturen våkner», og barnehagen har søkt om og fått 15.000 kroner av Flyt Sola AS fra stimuleringsfondet. Pengene skal gå til aktiviteter og prosjekt som fremmer liv og røre i Sola og Tananger sentra. Dette prosjektet er et samarbeid mellom Flyt Sola, barnehagen og flere butikker som har fått potten utenfor inngangspartiene sine og som vil påta seg jobben med å vanne og holde blomstene i fin form gjennom sesongen.

Miljø og handel

Daglig leder i Flyt Sola AS, Anne Grethe Vasbø, sier hun er veldig glad for at barnehagen ønsket å plante i sentrum.

– Alt er gjort på barnas premisser, og resultatet er blitt kjempefint. Nå er det som å gå på oppdagelsesferd i krossen; det er små juveler å se overalt. Alt fra blomsterpottene til tegningene og pynten barna har hengt i trærne, sier hun.

Kornberget barnehage vil vise hvor viktig det er å ta vare på naturen og insektene og ikke minst få folk ned i sentrum og bruke bedriftene som er der.

– Vi har hatt fokus på å lære barna om insektene og særlig hvordan humlene og biene lever. Vi har lært at uten humler som kommer først om våren, biene og insektene vil vi ikke ha mat, sier Monica Muri Hansen, pedagogisk leder i barnehagen.

Hun forteller at barnehagen er opptatt av å ha med barna på en skapende prosess. Hver avdeling har siden mars/april jobbet med temaet « naturen våkner» med deltakelse og innspill fra barna.

– Midlene vi har fått har gått til innkjøp av materialer, potter og spraymaling og innkjøp av mange fargerike blomster som noen av barna har vært med å plante ut. Videre har vi planer om å sette frem i juni et stilig beachflagg og henge opp quiz/faktaplakater som folk kan se når de går i sentrum. Svaret vil de finne på hjemmesiden til barnehagen. Vi oppfordrer alle til å gå innom Skjoldgården og gjennom sentrum for å se om de klarer å finne de 10 fargerike pottene som Kornberget barnehage har satt ut, sier Muri Hansen.