Denne helgen vrimler det av barn på fotballbanene til Sola fotballklubb. Sola cup er i gang, og det er rekordmange som er påmeldt. Lørdag kom også Norges Fotballforbund på besøk til idrettsanlegget. Med seg hadde de et svært banner og en plakett der det står «kvalitetsklubb». Det er en anerkjennelse av et arbeid som Sola FK under veiledning av fotballforbundet har jobbet med lenge.

– Av drøyt 120 lag i Rogaland er det cirka 30 sertifiserte kvalitetsklubber. Sola FK er den eneste i Sola – enn så lenge, sier kvalitetsklubbutvikler i NFF Rogaland, Geir Støre, mens han legger til at de gjerne ser Sola FK bli en drivkraft for å få de andre fotballklubbene i kommunen også med i ordningen.

– Føles godt

Kvalitetsklubbkonseptet er et klubbutviklingsverktøy som inneholder krav rettet mot konkrete områder i klubben. Fotballkretsen skal sørge for at klubben får tydelig veiledning og trygge rammer i arbeidet frem mot å bli og forbli en kvalitetsklubb.

– Hensikten er å lage gode strukturer i organisasjonen som gjør klubben enda bedre for medlemmene, ansatte og de frivillige, sier Løland.

Styreleder i klubben, Christian Lie, sier det føles godt å få sertifiseringen.

– Det har vært et omfattende og krevende arbeid. Men når vi står her og er i mål føles det veldig godt å kunne vite at vi er en kvalitetsklubb, sier han.