Butikken til Ranso har vært på flyttefot. Lokalene de hadde i Skjoldgården er blitt til splitter ny indisk restaurant. Ranso har nå ventet på å komme inn i sine nye lokaler like ved, i den gamle Bohemia-butikken der Høyre inntil nylig holdt hus. Partiets hovedkvarter er nå borte, og de blåmalte veggene er erstattet med andre farger, blant annet oransje som i Ranso sin logo.

– Logoen er ventet i morgen, så den skal opp på veggen, sier daglig leder i Ranso, Siv-Len Strandskog og peker på veggen bak henne. Inntil de andre veggene er det satt opp hyller, og sammen med Kate Rott Skarstad og flere andre ansatte i butikken er hun i full gang med å fylle dem med lys.

Lysdypperiet til bedriften på Forus går for fullt, og et enormt antall lys skal inn i butikken. Her er det stearinlys i omtrent alle tenkelige former og farger. Og snart er det Halloween.

– Du aner ikke hvor mange hodeskalle-lys vi nå lager, sier Strandskog og ler.

De har to dager på seg før det hele må være ferdig. Ranso har nemlig sett seg ut lørdag og Sola smaksfest som en fin anledning å åpne den nye sentrumsbutikken.

– Klokken 10:00 er vi klare, og alle er hjertelig velkomne inn. Da vil det være masse folk i sentrum, og det er jo kjempefint, sier en av de ansatte, Trond Elton.