Fredag 6. januar klokka 12.00 blir Kristine Bonnevies vei stengt, på strekningen mellom Madlavegen og Novstemmen.

Rogaland fylkeskommune bygger nye tilkomstveier til sykehuset på Ullandhaug. En god stund framover må entreprenøren grave i selve kjøreveien, og da blir veien stengt. Arbeidet består i å skifte ut rør i bakken og å utvide veien for å lage nytt kryss til den nye tilkomstveien.

‒ Strekningen det nå er snakk om blir stengt fram til 10. februar. Da blir vi ferdige med en del av veien, sånn at det blir nytt kjøremønster igjen. Resten av Kristine Bonnevies vei blir nok stengt en stund etter det også, forklarer Even Vike, prosjektleder i Rogaland fylkeskommune i en pressemelding.

Han forteller at alt arbeid med nye tilkomstveier til sykehuset skal være ferdig høsten 2023.

Skiltet omkjøring

Omkjøringen de første ukene blir via Professor Olav Hanssens vei og en midlertidig vei i forlengelsen av Richard Johnsens gate. Vike oppfordrer folk til å være oppmerksomme og følge skiltingen. Det skal fortsatt være mulig å kunne kjøre til Rema 1000-butikken på Grannes.

- Det vil være mulig å kjøre til Rema 1000 butikken i hele anleggsperioden. Tilkomsten til Rema 1000 butikken vil være via Kristine Bonnevies vei, sier Even Vike til Solabladet.

De som går og sykler må følge ruten via Novvegen og Radiovegen, slik de har gjort siden anleggsarbeidet startet.

Fjerner busstopp

Busstoppet i Kristine Bonnevies vei blir tatt vekk. På Kolumbus sin nettstad kan du sjå trafikkmeldinger for bussen her.

I tillegg til arbeidet i Kristine Bonnevies vei, blir det arbeid og stengt vei i krysset Richard Johnsens gate/Prof. Olav Hanssens vei ved Oljedirektoratet.

Fylkeskommunen har også vurdert konsekvensene for trafikk ut av Novvegen etter som trafikkmengden i Professor Olav Hanssens vei vil øke i anleggsperioden.

- Krysset Prof. Olav Hanssens / Novvegen her er høyreregulert i dag, men arbeidsvarslingsplanen legger opp til at det skal settes opp vikepliktsskilt bl.a. fra Novvegen. ÅDT (årsdøgntrafikk, red.anm.) for Kristine Bonnevies vei og Prof. Olav Hanssens vei er 8600+1500, totalt cirka 9000 biler årlig. Dette er tilsvarende, eller mindre enn mange andre forkjørsregulerte samleveger i Stavanger, sier Vike.