Filmfestivalen har Identitet som tema, og er en del av biblioteket sin markering av Skeivt kulturår 2022.

– Festivalen er i utgangspunktet rettet mot ungdom fra 11 år og opp, men det vises også mange familiefilmer, så her vil det være noe for enhver smak. Derfor har vi troen på at det kommer til å bli masse folk og god stemning, forteller Hege Hopen ved biblioteket.

I løpet av fredag kveld og lørdag ettermiddag/kveld skal det vises til sammen 16 filmer i tre ulike saler. Det krever god logistikk. I den forbindelse søker de etter frivillige som kan tenke seg å hjelpe til.

Arbeidsoppgavene vil blant annet gå ut på å være publikumskontakt, telle antall besøkende i døren, være vakt inne i salene under filmvisning og sørge for at salene er ryddige etterpå. De trenger også noen som kan hjelpe til med matservering.

– Vi kan dessverre ikke tilby lønn for arbeidet, men vi lover nyttig arbeidstrening, god mat og forhåpentligvis også god stemning – og skriftlig attest i etterkant av arrangementet, sier Hopen.

De vil også prøve å legge opp vaktplanen slik at det er mulig å delta på festivalen som vanlig publikummer innimellom jobbingen.

– Vi gleder oss en hel haug, og har troen på at dette blir bra, men vi er helt avhengige av at noen melder seg til å være med og hjelpe til. Derfor krysser vi fingrene for at noen har lyst til det, sier hun.

Er du 13 eller eldre og kan tenke deg å være med, kan du ta kontakt med Hege på e-post.