Gå til sidens hovedinnhold

Morten Abel, Alex Rosén og flere andre godbiter kommer til Sola i september

Forestillingene står i kø på kulturscenene i Sola denne måneden.

26. september står Morten Abel på scenen på Sola kulturhus. 58-åringen har nettopp sluppet sin tredje soloplate: "Bare prøv deg, sjelefred", som har høstet strålende kritikker fra anmeldere i hele landet.

Med en rekke udødelige hits, en fargerik scenepersonlighet og en mangslungen karrierevei, kan Morten Abel best beskrives som en levende legende i norsk musikkliv. Få artister her til lands har en like suksessrik og allsidig karriere som Morten Abel. Med hits som «Be My Lover», “Lydia”, “Tulipz”, “Hard To Stay Awake”, “Frøken Vilikke” trenger han knapt noen nærmere introduksjon.

Veien fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til Peltz og to tiår som definerende soloartist er lang og brokete. Men fellesnevneren for Abels musikalske eskapader er den vanvittige låtteften, som har gjort så å si alt han har rørt ved til både kritikerroste utgivelser og kommersiell suksess. Live har Abel alltid vært et fyrverkeri, og er en evig festivalfavoritt, enten under eget navn eller med sine legendariske venner i The September When eller Mods. Nytt av året er Morten Abel i duoformat, der publikum får komme tettere på Abel og låtene hans enn noen gang tidligere, i tett samspill med multiinstrumentalist Thomas Gallatin.

Stavangers store popartist har tilbrakt en mannsalder i rampelyset, og er og blir en av få ekte popstjerner vi har her til lands. I 2015 slapp Abel albumet «I fullt alvor», og fulgte opp med «Evig din» i 2018, begge til strålende anmeldelser. Nylig kom Abels siste album i trilogien med norske tekster, og publikum vil denne kvelden få smakebiter derfra.

Barokk-ensemble

Samme kveld i kulturhusets lille konsertsal blir det nytelser for øret av alle slag; en konsert med musikk av Vivaldi, Purcell og Händel, tre tonesmeder som kjente kunsten å skrive en fengende melodi.

Det er Ensemble Paulus Barokk som da skal sørge for at høydepunktene kommer som perler på en snor. Vi får høre «Welcome to all the pleasures» og «Dido’s Lament» av Purcell, sprudlende instrumentalmusikk i form av Vivaldis blokkfløytekonsert «Il Gardello» (gullfinken), fulgt av «Cessate, omai cessate», en av hans mest elskede og dramatiske kantater. Konserten avrundes med en ouverture og arier av Händel, deriblant den vakre «Ombra mai fu».

Entertaineren

29. september kommer Alex Rosén til kulturhuset sammen med The Young Dudes. Denne høsten 2021 er han på miniturnè på Sør-Vestlandet hvor fire byer skal besøkes på fire dager. Forestillingen består av historier fra Alex sitt innholdsrike liv i kombinasjon med musikalske perler akkompagnert av sine eminente musikere. Gjennom en 75 minutters forestilling får man møte entertaineren, komikeren, artisten, forfatteren og sjømannen Alex Rosèn som forteller om sine store og små opplevelser de siste tiårene. Med sin velkjente latter og gode humør er det duket for Alex sitt første solo show og det blir garantert topp stemning.

Alex er kjent som en av Norges fremste entertainere gjennom flere tiår og allerede på starten av 90 tallet gjorde seg bemerket som stuntreporter, ulike programlederjobber og gjorde suksess som vokalist i bandet «Go-Gorilla». Etter dette har han preget den norske underholdningshverdagen i radioprogram som Radio Rock og i TV program som Berserk mot Nordpolen, Norske talenter, Skal vi danse, Stjernekamp, Farmen Kjendis og Alex og Aune.

Konsert i ruinkirken

30. september ønsker Tonje Halbjørhu velkommen til konsert i Sola Ruinkyrkje. Med gitar, mandolin og ærlige tekster på hallingdialekt skaper Tonje Halbjørhus et musikalsk uttrykk i krysningspunktet mellom folk, pop og americana. Høsten 2021 slipper hun sitt tredje album, Vega krysses, og gleder seg til å endelig dra ut på veien igjen.

Siden platedebuten i 2016 har Halbjørhus turnert jevnlig og spilt på festivaler som Camp Øya, Fauskivalen og Vinjerock. I 2019 ga hun ut sitt andre album "Etter Stjernene" til strålende kritikker. Dagbladet ga plata terningkast 5 og skrev: Om det finnes noen som helst rettferdighet i dette landet bør hun med dette rykke opp til elitedivisjonen.

Kommentarer til denne saken