Gå til sidens hovedinnhold

Moria-leiren: – 50 er ikke nok, vi må hente flere

– I veldig lang tid har Norge stått og sett på en krise en katastrofe en situasjon som er kritisk. Men Norge har ikke handlet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: I veldig lang tid har Norge stått og sett på en krise en katastrofe en situasjon som er kritisk. Men Norge har ikke handlet. Regjeringen har ikke stilt opp for barn og unge som desperat trenger vår hjelp. Vi har lenge kjente at det å vente og se strategien skulle straffe seg, og det har den nå gjort.

Etter at Moria-leiren brant ned natt til onsdag, vedtok regjeringen at Norge skal ta imot 50 personer fra leiren. Det er på tide at Norge handler. Men vi handler ikke nok. 50 personer er ikke nok. Det er mange kommuner som kan ta imot 50 alene. Så hvorfor tar vi bare imot 50 i hele landet når det er mange tusen barn som trenger oss. Skal vi svikte vår egen rase på grunn av politikk?

Hva hadde skjedd hvis rollene var omvendt? Kan vi forvente at Europa og andre land hadde stilt opp for oss i en krisetid? Vi må vise styrke og menneskeverd i avgjørelsene. De er på flukt av en grunn. De er ikke trygge hjemme. Norge er et av verden rikeste land og vi kan hjelpe så mye. Men vi gjør så lite.

Sola SV, Sola MDG og Sola Venstre oppfordrer kommunen og alle innbyggere til å vise solidaritet med dem som trenger vår hjelp. Vi må sende et signal så kraftig at regjeringen ser alvoret i situasjonen. 50 er ikke nok, vi må hente flere.

Kommentarer til denne saken