Sommerskolen må og skal utvides

Siv-Len Strandskog og Marianne Chesak i Ap mener at en sommerskole må starte opp raskest mulig.

Siv-Len Strandskog og Marianne Chesak i Ap mener at en sommerskole må starte opp raskest mulig.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor var det 605 elever som ikke fikk bestått alle fag på videregående skole. Tilbud om sommerskole til denne gruppen er en meget god investering.

DEL

MeningerVårt mål som fylkespolitikere fra Arbeiderpartiet er at alle våre ungdommer fullfører videregående skole. Derfor vil vi strekke oss langt for å tilrettelegge best mulig.


Skoleslutt er første skritt på veien til arbeidsledighet, utenforskap og svekkede fellesskap, hvis vitnemål ikke er bestått. Det taper alle på.


Noe av det første Arbeiderpartiet og posisjonspartiene gjorde etter 2015-valget var å sette av 55 millioner kroner til målrettede tiltak, for å oppfylle visjonen om at ingen skal droppe ut av skolen. Dette har bidratt til at utviklingen har snudd. Nå er det færre som slutter, og Rogaland har gått fra å være midt på treet til å være det tredje beste fylke i landet.


Vi er ikke i mål, men denne uken kom vi enda et lite skritt nærmere. Tirsdag vedtok nemlig i opplæringsutvalget at sommerskolen skal utvides.


Siden 2009 har yrkesfag-elever med strykkarakter i matte og naturfag fått tilbud om ti dagers sommerskole og ny eksamen. Jåttå Videregående skole er en av skolene i vår region som skal ha sommerskolen. Nå skal ordningen utvides til også å gjelde elever på studiespesialiserende fag (før kalt allmenn).

I fjor var det 92 elever som deltok på sommerskolen. 88 elever gikk opp til eksamen i ett eller flere fag – og 82 fikk bestått-karakter. Disse slapp å bruke ett eller flere år ekstra på å fullføre, de slapp å miste studiemotivasjon og fylkeskommunen sparte penger på at de ble ferdig i tide. I tillegg tjente trolig samfunnet på at de kommer seg i jobb ett år tidligere.


Sommerskolen er en meget god investering og en vinn-vinn-vinn-situasjon for ungdommene, for fylkeskommunen og samfunnet for øvrig. Sommerskole forebygger utenforskap. Sterke fellesskap er noe av det fineste vi har.


11. juni avgjør fylkestinget om sommerskolen skal utvides allerede fra i sommer eller om endringer først gjelder fra neste år. Vi håper og tror flertallet prioriterer en sommerskole som starter opp raskest mulig.

Artikkeltags