Gå til sidens hovedinnhold

Mener Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter

Artikkelen er over 2 år gammel

Det norske Justervesenet ber Avinor ta affære.

FLY: De mener Norwegian bruker bagasjevekter som er ulovlig å bruke, og at passasjerer kan ha blitt straffet med gebyr for overvekt på feil grunnlag, ifølge FlySmart24.

Etaten, som har som oppgave å kontrollere og kvalitetssikre at måleutstyr viser korrekt verdi, har sendt brev til Norwegian og Avinor om saken.

– Vi skal selvsagt bruke lovlige vekter og følger opp dette videre med vår samarbeidspartner på flyplassen, sier Tonje Næss i Norwegians informasjonsavdeling i en e-post til nettstedet.

Justervesenet ble kontaktet av passasjerer som har møtt opp på gate, og der fikk de gebyr med den begrunnelsen at håndbagasjen var for tung. Vektere skal ha brukt håndholdt måleutstyr, og bruken av disse skal ifølge Avinor ha startet for rundt en måned siden.

Nå har Justervesenet sjekket de vektene selskapet benytter seg av, og er ikke i tvil om dommen:

– Vektene som vi har fått opplysninger om, er ulovlige å bruke som grunnlag for beregning av økonomiske oppgjør. Håndholdte hengevekter eller krokvekter oppfyller ikke kravene i forskrift om krav til ikke-automatiske vekter, opplyser senioringeniør Martin Vandbakk i Justervesenet til nettstedet.

Kommentarer til denne saken