Daglig leder Ole Dysjaland i Hekkan Burger gleder seg til gjenåpning. Foto: Roy Skjæveland Les også I dag gjenåpner Hekkan i Sandnes: – Nå har vi en stil vi er fornøyd med
Thomas Aske Berg (til venstre), fromlens far, og Dag Sømme, fromlens sjef, viser stolt frem sin nye rett. De små koppene inneholder "tyttefresh" og "brunostkaramell." Foto: Jo Henrik Jarstø Les også Mæf smeller til med noe helt nytt: – Dette er norgeshistorie!
Dolly Dimple's gjenoppstår. Foto: Philip Andre Bergset Les også Dolly Dimple's gjenoppstår og åpner i Sola: – Vi skal gjenskape følelsen
Tina Ekehaug (Daglig leder), Sari Tjølsen Haarr og Diana Ofordio skal servere pizza til sultne solabuer. Foto: Philip Andre Bergset Les også Professorens Pizza ble utsatt for sabotasje i åpningshelgen: – Til tross for det har det gått veldig bra
ASTRONOMISKE PRISER: Om du ønsker å kutte i husholdningsbudsjettet kan det være lurt å unngå storhandling på hyttas nærbutikk. Handlekurven er fra Joker. Foto: Lena-Christin Kalle Les også Test av matpriser: Her taper du mye på å legge vinterferie-handelen
Andrew McMillion kommer til Drivhuset på Bærheim. Foto: Privat Les også Urban Natur med grønn kveld i Drivhuset på Bærheim: – Stadig flere ønsker starthjelp for å dyrke sin egen mat
Les også Torill Renaa (45) mener mat og helse henger sammen – her gir hun deg tips til et sunnere kosthold
PRISSJOKK: Denne handlekurven koster deg nesten 130 kroner mer enn for ett halvt år siden. Foto: Lena-Christin Kalle. Les også Prissjokk hos lavpriskjedene: – Maset om at dagligvarebransjen er så billige er bare vås
Tina Ekehaug, Sari Tjølsen Haarr og Diana Ofordio skal servere pizza til sultne solabuer. Foto: Philip Andre Bergset Les også Tina og gjengen åpnet Professorens Pizza: – Nå er alt så godt som klart
Ingrid Sandvik jobber med salg og markedsføring for familiebedriften. Foto: Privat Les også Ingrid fra Tjelta og samboeren gikk helt til topps i Det norske måltid med sin blågrå østerssopp: – Det føles fantastisk å bli lagt merke til og få en slik anerkjennelse
Cathrine er lidenskapelig opptatt av mat og utvikler egne oppskrifter. Ektemannen Gunnar har bakgrunn fra prosjektledelse og IT. Sammen håper de at dette kan bli god business. Foto: Line Njaa Viste Les også Ektepar fra Tjelta starter forlag for å gi ut egne bøker
Magny Espedal, daglig leder i Drivhuset Kafé. Foto: Privat Les også Serveringssteder kan skjenke igjen - Drivhuset drar i gang rekelørdager
Det er mange måter å spise fredagstacoen på, men klarer du å se hvilke av disse rettene som er sunnest? Les også Denne lurer mange taco-sultne nordmenn: – Mange tenker ikke engang at det er kalorier i disse
Foto: Philip Andre Bergset Les også Yummy sikrer seg kunder i Solakrossen: – Det har virkelig tatt seg opp
PRISKRIG: Flere julevarer er satt ned i pris denne uken. Illustrasjonsfoto. Foto: Halvor Ripegutu (Mediehuset Nettavisen) Les også Nå raser juleprisene i butikkene: Her er de største kuppene
Eirik Bergøy har nok av ribbe og pinnekjøtt før årets julefeiring. Foto: Philip Andre Bergset Les også Aldri før har utvalget vært større: – Folk vil ha litt mer kjøtt på beinet i år
Darina Dimitrova og Daniel Dimitrov i Sushi Wave har sitt beste år – tross koronastengning. Foto: Jo Henrik Jarstø Les også Sushi Wave har fått konkurranse om sushikundene: – De kommer tilbake og sier vi er bedre
Kianoush Saadiya gleder seg til å by på pizza, kebab og burgere i Solakrossen. Foto: Philip Andre Bergset Les også Nå har Kianoush åpnet Yummy Time i Solakrossen: – Nå er det full fart fremover
Denne flerfingrede gulroten kan ha blitt utsatt for stress. Les også Denne gulroten viser sitt overlevelsesinstinkt
Hilde Pedersen McNeil stråler over å kunne hilse velkommen til et konsept hun har ønsket seg lenge. Foto: Helene Pahr-Iversen Les også Strandhuset på Ølberg lokket med afternoon tea ved sanddynene: – Det ble utsolgt nesten på et blunk
Daglig leder Karl Einar Martinsen, er en av åtte foreldre som gikk sammen om å skape arbeidsplasser til de yngste, slik at de kan finansiere sine fritidsaktiviteter. Derfor har han opprettet Spleis som kan bidra til at konseptet lever videre. Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe Les også Karl Einar Martinsen håper folk vil støtte den lokale ungdomsbedriften Mood4Food: – Det er en viktig arbeidsplass for unge
Marcel Vancik er konditor på Clarion Air-hotellet og elsker pene kaker. Foto: Line Viste Les også – Dere nordmenn er ikke så eksperimentelle når det kommer til kakene. De aller fleste velger gulrotkake eller panna cotta
Les også Bygdekvinnelaget bød på fårikål på Kaffekoppen: – Det er viktig å gjøre norsk tradisjonsmat kjent for alle
Vegg i vegg med Sabi Sushi kommer Professorens Pizza. Foto: Philip Andre Bergset Les også Her åpner The Shack-gründer pizzarestaurant
I disse lokalene åpner Sabi sushi fredag 9. oktober. Foto: Geir Arne Løland Les også Nå er det klart når Sabi åpner dørene
Kokk Michael Yip i full sving med steamet brød som brukes til de ulike baos-rettene. Foto: Geir Arne Løland Les også Yips er fornøyde etter de første to månedene i Sola: – Vi har tro på dette stedet
FORSKJELLER: Spesielt to dagligvarekjeder skiller seg ut og fremstår ulønnsomme om du skal handle pålegg denne uken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix) Les også Test av matvarepriser: – Uvanlig at det er så likt
The Shack har allerede fem utsalgssteder. Dette er fra deres restaurant på Bryne. Foto: The Shack Les også Nå er det klart hvor i sentrum The Shack skal servere burgersultne solabuer
Ann Elise Mæle er fornøyd med både jordbær- og morell-salget i år. Dette bildet ble tatt i forbindelse med en reportasje i 2019. Foto: Trine Barka Højmark Les også God stemning hos Mæle jordbær: – En av de beste morell-sesongene vi har hatt
Anders Nordstad er frustrert over at det skal være så vanskelig å få kjøpt norsk kjøtt i norske matvarebutikker. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les også Raser mot Meny og Kiwi: – Eier de ikke skam i livet?
FRUSTRERT: Anders Nordstad er frustrert over at det skal være så vanskelig å få kjøpt norsk kjøtt i norske matvarebutikker. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les også Raser mot Meny og Kiwi: – Eier de ikke skam i livet?
I disse lokalene åpner Sabi sushi om halvannen måneds tid. Foto: Geir Arne Løland Les også Sabi sushi: – Vi er i rute til åpning i oktober
Joakim Skarpsno Aarrestad står bak firmaet Topp Sopp. Foto: Ida Tiberg Les også På denne familiegården lager Ingrid fra Tjelta og samboeren eksklusive produkter til topprestauranter som Tango og Fortou
Autentiske tyske pølser. Laget på Sola. Foto: Tore Kommedal Asheim Les også Og slik blir pølsen laget
På ysteriet produseres Jensen store menger med ost. Her står han med et brett med Fjelltopp som er en av hans bestselgere. Foto: Roy Skjæveland Les også Stor suksess for tidligere konditor ved Sola Strandhotell Bo Jensen – nå feirer han 10-årsjubileum
Knapt et år etter åpningen av første restaurant, jakter Adnan Sadrija på lokaler til sin tredje restaurant. Foto: Sebastian Waage Mossestad Les også Like over et år siden åpningen av MexSalsa på Sola, fortsetter Adnan satsningen: – Folk vil ha oss til Stavanger også
Hos Jærbakeren Arne Johannesen i Solakrossen, er det ingen problem å bli kvitt overskuddsmat. Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe Les også Hver dag hentes ti forundringsposer hos Jærbakeren Sola: – Vi hiver nesten ingen mat
Et aldri så frekt lite utvalg av isene vi har testet. Foto: Philip Andrè Bergset Les også Solabladets sommerredaksjon tester iskrem: – Denne smaker som brød
Fra venstre: Eirik Wiik Bergøy (Coop Mega), Harald Eckhoff (Rema 1000), Jon Eirik Finbak (Kiwi), Oddvar Hanasand (Helgø Meny), Ronny Ervik (Coop Extra). Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe Les også Slik opplever de konkurransen i Sola: – Det er tøft i dagligvarebransjen i dag
Chayapon Kongma og Piryarat Larsen i den nyoppussede restauranten med deres egne, nye skilt. Foto: Jo Henrik Jarstø Les også SenThai har pusset opp restauranten: – Både vi og kundene er kjempefornøyde
GLAD: Jan Inge Wiig var storfornøyd da han fikk levert farse fra Håland Kjøtt torsdag. – På fredag blir det farse med stekt løk og rekesalat, sier han. Foto: Privat Les også Etterlyste farse på Facebook – fikk det utlevert til Oslo dagen etter
Vegg i vegg med Pizzabakeren har nå Yips åpnet takeway-restaurant. Foto: Philip Andre Bergset Les også Nå har Yips åpnet dørene vegg i vegg med Pizzabakeren
Sola smaksfest er avlyst, og arrangørene jobber nå mot neste år. Les også Avlyser smaksfesten med tungt hjerte, men gleder seg til neste år: - Vi skal ha verdens beste Sola smaksfest 11. september 2021
Carmen Mæland rakk bare å jobbe 1,5 uke før koronaviruset stengte ned alt. Nå gleder hun seg til å komme tilbake i sin nye jobb igjen. Foto: Pål Austnes-Underhaug/E-handel Norge AS Les også Carmen (27) er ny leder på Kafé Levi
KOKK: Ole Dysjaland har alltid vært genuint interessert i matlaging og er glad for at han endte opp som kokk. Jeg hadde aldri en drøm om dette da jeg var liten, men det viste seg at dette var det rette for meg, sier han. Foto: Terese Torgersen Les også Hekkan-gründer hadde aldri planer om å bli kokk
Torill Renaa håper påfunnet vil bidra til å holde hjulene i gang. Ikke bare for hun og ektemannens del, men for deres ansatte og lokale produsenter. Foto: Geir Arne Løland (arkiv) Les også Nå får du hentet mat hos Renaa Matbaren: – Jeg måtte få aktivisert mannen min
Ann-Therese Bærheim liker ikke å kaste mat, og er derfor blitt ekspert på å trylle om rester til nye retter. Foto: Line Viste Les også Folk kokkelerer som aldri før i disse koronatider: – Nå er det tid til å lage god mat
I Pizzabakerens gamle lokale pusses det opp til Yips takeaway. Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe Les også Yips ser fortsatt for seg å åpne i månedsskiftet april/mai: – Vi ser det fortsatt er behov for takeaway
Kommunen skal bygge nytt produksjonskjøkken på Sola sjukeheim, mindre enn fire år etter at Sola storkjøkken ble lagt ned. Foto: Arkiv Les også Nå søker kommunen om penger til å bygge sykehjemskjøkken, men bygger uavhengig om det kommer statlig støtte
Daglig leder Christian Waage i Lura Turistheim har sett seg nødt til å stenge Lokstallen-restauranten på Ålgård. Foto: Eugen Hammer Les også Lokstallen har stengt