Gå til sidens hovedinnhold

Mannen som er siktet for oppbevaring av sprengstoff er løslatt. Har forklart at det var en hobby

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen oppbevarte store mengder eksplosiver i en bolig på Sola og bombegruppen mener det utgjorde stor fare for nabolaget. Saken er fortsatt under etterforskning.

Sola-mannen som er siktet for «grov ulovlig befatning med eksplosiver» er nå løslatt, etter fire uker i varetekt. Det melder Stavanger Aftenblad. Han er likevel fortsatt siktet og saken er fremdeles under etterforskning.

Ifølge Aftenbladet har mannen oppbevart store mengder eksplosiver, blant annet dynamitt og kunstgjødsel. Dette vil ikke politiet bekrefte.

Les også

Bolig i Sola evakuert etter funn av eksplosiver – detonerte sprengstoffet tirsdag kveld

Fant eksplosiver

Før påsken ble et hus på Sola evakuert etter funn av eksplosiver. Mannen ble opprinnelig stoppet i en rutinekontroll i midten av april og det ble oppdaget sprengstoff i bilen. Politiet valgte så å ransake hjemmet hans og fant mer eksplosiver der, samt i siktedes hytte.

Bombegruppen fra Oslo kom til Sola for å ta seg av sprengstoffet. Før påske ble noe av det detonert ved Vatnefjell og etter påske ble noe av detonert på stedet på Sola.

Les også

Mann siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff er varetektsfengslet

– Alvorlig

Aftenbladet skriver at detonasjon av ett av eksplosivene i huset, ifølge bombegruppen, sannsynligvis ville ført til at alle eksplosivene eksplodert. Trykkbølgen ville utgjort fare for store personskader og død.

– Vi ser meget alvorlig på saken. Bombegruppen mener at måten eksplosivene var oppbevart på var grovt uaktsom, sier politiadvokat Camilla Levang til avisen.

Les også

Detonerte deler av eksplosivene på Sola onsdag kveld – fortsetter torsdag

Les også

Bombegruppen detonerte eksplosiver på Sola – uten forvarsel

Er en hobby

Ifølge advokaten til mannen, Anne Kroken, er eksplosivene en hobby for ham.

– Det skal ha startet for mange år siden som en fascinasjon for fyrverkeri og en interesse for kjemi. Noen vil sikkert mene at det er merkelig å drive en hobby så langt, men min klient er tydelig på at dette kun dreier seg om noe han har anskaffet for å eksperimentere på gutterommet. Min klient har forklart at dette er en hobby, og at det aldri har vært hans intensjon å sette noen i fare. Slik sett er han også svært uenig med bombegruppen som mener at han har oppbevart eksplosivene på en uansvarlig måte. Tvert om mener min klient at han har hatt god kontroll, sier Kroken til Aftenbladet.

Kommentarer til denne saken