Sola-spilleren landslagsdebuterte denne uka. Søndag scoret hun sine første mål for A-laget til Norge. Og det stoppet ikke før etter ni fulltreffere på ti forsøk.

Novak var blid som en sol etter kampen og takket lagkameratene.

– Det var en helt utrolig opplevelse. Det var sykt kult å være på banen i dag. De er så flinke til å spille meg opp og gjør veien til mål litt lettere for meg. Det setter jeg pris på, det var veldig kjekt, sa Novak til NTB.

Venstrearmen hennes har virkelig internasjonalt snitt. Hun ble også kåret til Norges beste spiller i kampen søndag.

– Jeg har trent mye for det, sa Novak.

Fersk tropp

Emilie Hegh Arntzen hadde «ansvaret» for en ganske fersk landslagstropp to ganger i løpet av få dager. – Stort for meg å lede denne gjengen i landskamp, sa hun.

Moren Hanne (202 kamper for Norge) var landslagskaptein i lengre perioder av sin karriere.

En lang rekke norske stjernespillere hadde fått fri fra kampene denne uka. Mange av dem skal ut i avgjørende mesterligakamp (kvartfinale) om få dager.

Noen få av de urutinerte spillerne som fikk sjansen mot Nord-Makedonia kan blande seg inn i EM-uttaket når det kommer i oktober.

Full pott

Norge vant EHF Euro Cup-turneringen med seks seirer av seks mulige. Også Slovenia og Montenegro deltok.

Årets store landslagsoppgave er EM i november. Før den tid skal landslagssjef Thorir Hergeirsson ha en turnering i Danmark og så en turnering på hjemmebane kort før avreise til EM. Der er Norge tittelforsvarer.

Før avkast stilte den norske troppen med T-skjorter påtrykket Ukrainas flaggfarger og teksten «No war» (nei til krig).